Mühendislik hakkında düşünceleriniz

Nicodoz

Hectopat
Katılım
5 Nisan 2021
Mesajlar
1.138
Çözümler
1
Geçenlerde internet üzerinde dolaşırken şöyle bir yazı görmüştüm.

Çoluk çocuğunuzu ya da yakınlarınızı asla mühendislik fakültesine göndermeyin devlete ataması kolay olan bölümler seçin özel sektör kadar yalan dolan maaş gecikmesi, patron baskısı, patron egosu, işten atılma kaygısı, perişanlık, gelecek kaygısı maaşı 2 ile 3 bin arasında değişen maaş aralığı ile İstanbul'da sürüm sürüm sürünürsünüz. Normal lise mezunu memur bile mühendislik alanlarından daha iyi koşullarda ve daha iyi ücretlere çalışırken bir mühendisin bu şartlarda çalışması psikolojikmen insanı yok eder. Tavsiyem mühendisliği yurt dışında okumak ve yurt dışında çalışmak.

Sizin mühendislik hakkında ki düşünceleriniz nelerdir katılıyor musunuz?
 
Lise mezunu adam milyon dolarlık start-up'lar başlatamaz, milyon dolarlık inovasyonlar yapamaz veya milyon dolarlık geleceği olan bir şirket kuramaz. Dediği vizyonu sabit bir maaşla geçinmeyi hedefleyen kişiler için. Tabii mühendislik Türkiye'de bakkallık kadar sıradan bir meslek olduğu için haklı bir yerde. Kimsenin kalitesiz mühendislere ihtiyacı yok. Ama memura var.
 
Mesela ODTÜ(538 puan) var, 300 puanlık üniversite de... ODTÜ'ye giren kişi onca emek vermiş. Ve iyi bir yerlere gitmeye hakkı var. Ben böyle düşünüyorum. ODTÜ her yiğidin harcı değil.
 
Herkes mühendisliklere abandığı için ülkede iş durumu bu yandan iyi değil.

Akabinde kendini geliştirip diğer mühendislerin arasından sıyrılan elemanların işi ise daha kolay.

Ama yine de Türkiye'de bir mühendis, yurt dışında daha çok rağbet görecektir
 

Geri
Yukarı