Mühendislik için Intel Core Ultra 7 255HX vs Intel Core i9 14900HX laptop

Bahsettiğiniz programları biliyorum. Sadece işlemciye yüklenmiyorlar. Bu bütçede çok hatalı seçimler olduğunu düşünüyorum. Yine de seçim sizin.
Bahsettiğim programlar şu an kullandıklarım. Bundan 2 sene sonra hangi firmada hangi programları kullanırım bilmiyorum ama bu programları tek tek kullanmıyorum. Aynı anda 2-3 tanesi açık oluyor. Oyun oynamaya da vaktim pek yok bu yüzden iş üzerine kurulu fakat arada oyun da oynayacağım uzun ömürlü bir şey bakıyorum. Öneriniz varsa alabilirim. Teşekkürler.

Kendi parammış gibi düşünerek söyleceyeceğim. Size önerilen MSI'lara kadar bütçeyi artırabilseydim ben kesinlikle yeni Legion'ları beklerdim. Örneğin, bunun Türkiye'ye gelmesini beklerdim. OLED panel rüya gibi laptop.

Attığınız model Türkiye'ye gelince +150k olur diye düşünüyorum ve bütçemin çok üstünde. Onun dışında OLED ekranlarda OLED yanması problemi olduğunu fark ettim. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

160-170 civarı MSI'ları görünce bütçenizi artırdığınızı düşündüm. Yanma önleme teknolojisi var o laptopta. Bu konuyu inceleyebilirsiniz.

Ben de video edit işine girmek için

https://amzn.eu/d/e79XwXc

Modeline mi geçsem diye kararsızım. Sıvı metal için sızma yapabilir diye yorumlar var ve vapor chamber kıyasla bu model daha ağır ama soğutma performansında bir fark olur mu diye kararsızım.
Asus daha elime ulaşmadı ve 5070 ti video işleme motoru olarak daha geride. 255 hx de daha zayıf. 6400 mhz karşılık 5600 mhz ram de geride.

Amazon siparişiniz size ulaştı mı acaba? Ben de aynı laptopu ön siparişle almıştım fakat teslimat yapılmadı, ürün tedariğinde yaşanan bir sıkıntı sebebiyle gecikme olacağı söylendi. Şu anda bilgi bile vermiyorlar teslimatın ne zaman yapılacağına dair.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…