Mühendislik zanaat mıdır?

Bildiğim hiçbir sağlık sorunu yönetim bilişim sistemlerini okumana engel değil. Nedir acaba sorun? Ayrıca yönetim bilim sistemleri mühendislik değil. Zanaat kafa patlatılarak yapılan bir şey mi? Boğaziçi'nin çok başarılı olması bir bölümü zanaat yapıyorsa örneğin Dünya'nın ilk 1000 okulundaki tüm bölümler zanaat mi olur? Anlamsız bir yazı olmuş. Ancak hayır ben şahsen mühendisliğin zanaat olduğunu düşünmüyorum.
 
Zanaatkâr veya zanaatçı, sermayeden çok nitelikli emeğini kullanarak mal üretiminde bulunan kişi. Zanaatkâr, zanaatle uğraşan kişi anlamına gelir. Zanaat ise Türkçe'de el ustalığı isteyen işler anlamıda kullanılmaktadır
 
Mühendis mühendistir. Bunu sanat ya da zaanat olarak kategorileştirmeye çalıştırmak yanlıştır.

Bir mühendis zaanatkar olabilir, sanatçı da olabilir. BOUN'un o kadar yüksek sıralama ile almasının zanaat ile ilgisi yok. Öğretmen kadrosu, Prof. ve Doçent'lerinin arka planları, eğitim aldıkları okullar, yurt dışı tecrübeleri ve BOUN'un bunca senelik birikimi.

He, mühendislik için BOUN mu yoksa İTÜ ya da YTÜ mü diye sorarsanız, ben İTÜ/YTÜ derdim.
 
Ülkemizde zanaatkar dediğimiz kısım genelde ilkokul/ortaokul mezunu küçüklükten sadece yaptıkları o mesleğe odaklanır. Dolasıyla bu konuda ustalaştıkları için zanaatkar sayılırlar. Buna şöyle bir örnek verebilirim; ameleler binayı diker, elektrik mühendisi gelir kabloları çekip gider. Bana göre mühendislik bir zanaat değildir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı