Mühendislikte hangi üniversite tercih edilmeli?

Hangisi?

  • Yıldız Teknik Üniversitesi

  • Türk Alman Üniversitesi

  • Hacettepe Üniversitesi

  • Marmara Üniversitesi

  • Gebze Teknik Üniversitesi


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Mühendislikte teknik üniversiteler bence bir tık daha iyi ancak listeye yazdığın tüm üniversiteler iyi. Ama bu demek değil ki İTÜ tutarken gidip Gebze Teknik seç. O yüzden başarı sıralamana göre en yüksekten en düşüğe tercih et.
 
Hangi mühendislikten bahsedildiğine göre değişir. Makine denildiğinde YTÜ öne geçer, bilgisayarda Hacettepe. Endüstri mühendisliği gibi dallarda şehir de önemli olduğundan İstanbul'da bulunanlar bir adım daha öne geçer. Genel bir sıralama yapmak pek mantıklı olmaz, alana göre değerlendirilmeli.
 
Hangi mühendislikten bahsedildiğine göre değişir. Makine denildiğinde YTÜ öne geçer, bilgisayarda hacettepe. Endüstri mühendisliği gibi dallarda şehir de önemli olduğundan İstanbul'da bulunanlar bir adım daha öne geçer. Genel bir sıralama yapmak pek mantıklı olmaz, alana göre değerlendirilmeli.

Hacettepe bilgisayar sıkıntılıymış biraz. YTÜ makine ünlü zaten itüden iyi diye biliyorum.
 
Karadeniz teknik üniversitesinde okuyan bir kaç mühendis tanıyorum hepsi bomboş tenekelerden ibaret. Sen Yıldız teknik en başta olmak üzere, İstanbul'da olan teknik üniversitelere girmeye çalış. Gebze hiç yoktan sanayi bölgesi orası da belki olabilir mantık olarak. İlk defa duydum. Makine okuma boşuna. Bilgisayar'da tutunabilen bir meslek dalı değil bu ülkede. Kendini geliştireceğine inanıyorsan inşaat ve elektronik mühendisliği üzerine odaklan. Puanın tutmuyorsa tekrar hazırlan yada başka bölüm oku.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı