Mühendislikte hangi üniversite tercih edilmeli?

Hangisi?

  • Yıldız Teknik Üniversitesi

  • Türk Alman Üniversitesi

  • Hacettepe Üniversitesi

  • Marmara Üniversitesi

  • Gebze Teknik Üniversitesi


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Karadeniz teknik üniversitesinde okuyan birkaç mühendis tanıyorum hepsi bomboş tenekelerden ibaret. Sen yıldız teknik en başta olmak üzere, İstanbul'da olan teknik üniversitelere girmeye çalış. Gebze hiç yoktan sanayi bölgesi orası da belki olabilir mantık olarak. İlk defa duydum.

Ben YTÜ mekatronikdeyim zaten. Ktü nasıl böyle oldu iyiydi eskiden konumdan herhalde.
 
Ben YGS'ye girdiğim akşam İstanbul'a kaçmıştım kafa dağıtmak için. Bir sonraki hafta da YTÜ'yü gezmiştim de salaklığımdan nasip olmadı LYS'de çok düşürdük. Listedeki teknik üniversiteleri gezdim(ODTÜ'ye zaten sürekli gidiyorum) ve arkadaş edindim. En iyisi bence net bir şekilde YTÜ'dür . Öğrenci kollarının çok aktif olduğu, projelere destek verilen bir üniversite. Oradan mezun olan arkadaşlarım 2 hafta içinde yüksek profilli firmalarda işe başladılar. Çok da donanımlılar.
 
Ben Ygs'ye girdiğim akşam İstanbul'a kaçmıştım kafa dağıtmak için. Bir sonraki hafta da YTÜ'yü gezmiştim de salaklığımdan nasip olmadı Lys'de çok düşürdük. Listedeki teknik üniversiteleri gezdim(ODTÜ'ye zaten sürekli gidiyorum) ve arkadaş edindim. En iyisi bence net bir şekilde YTÜ'dür. Öğrenci kollarının çok aktif olduğu, projelere destek verilen bir üniversite. Oradan mezun olan arkadaşlarım 2 hafta içinde yüksek profilli firmalarda işe başladılar. Çok da donanımlılar.

Bencede zaten net YTÜ. Özellikle makinede Türkiye'nin en iyisi diye biliyorum.
 
Son düzenleme:
Yıldız teknik, İstanbul teknik, Orta Doğu teknik üniversitesi. Ben de yıldız teknikteyim bu üç okulda istediğin mühendisliği rahatlıkla okuyabilirsin.
 
Karadeniz teknik üniversitesinde okuyan bir kaç mühendis tanıyorum hepsi bomboş tenekelerden ibaret. Sen Yıldız teknik en başta olmak üzere, İstanbul'da olan teknik üniversitelere girmeye çalış. Gebze hiç yoktan sanayi bölgesi orası da belki olabilir mantık olarak. İlk defa duydum. Makine okuma boşuna. Bilgisayar'da tutunabilen bir meslek dalı değil bu ülkede. Kendini geliştireceğine inanıyorsan inşaat ve elektronik mühendisliği üzerine odaklan. Puanın tutmuyorsa tekrar hazırlan yada başka bölüm oku.
İnşaat mühendisliği mi? İnşaattakiler diğer bölümlere geçebilmek için can atıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı