Mültecileri neden hala ülkemizde tutuyoruz?

Bop Eş Başkanı'na sormak lazım çünkü arka planda Türkiye için pek de iç açıcı olmayan planlar yatıyor olabilir. Potansiyel katil olan, terör örgütü üyeliğinde bulunmuş milyonlarca erkek Suriyeli ve Afgan mülteciyi, kontrolsüz bir biçimde sokmaya devam ediyor. Avrupa'dan ödenen sığınmacı ödemesini zaten kendisi cukkalıyor. Türkiye vatandaşlığı adeta İstanbul kartı gibi muamele görerek, basit bir şekilde sığınmacı Araplara hukuksuz bir biçimde veriliyor.

Ben açıkçası bu kadar kontrolsüzce alınan Afgan ve Suriyelilerin, mevcut hükümet tarafına oluşabilecek en kötü senaryo için hazırlanmış bir kaos malzemesi olduklarını düşünüyorum. Ülkeye giriş yapan Suriyeli ve Afgan'ların hepsi olmasa da yüksek oranlarda birçoğu terör örgütü üyeliğinde bulunduğu tespit edilmiş kişiler. Keşke bu verilere nereden ulaşabildiğimi hepinize gösterebilsem fakat maalesef gösteremem. :)

Herhangi bir iletişim adresiniz var mı açıkçası merak ettim forum bu tip konular için biraz kısıtlı kalıyor...
 
Tamam dediğiniz olay mantıklı gelebiliyor insana ancak sizce 8 milyon kişi bu iş fazla değil mi? Suriyelilerden bahsediyoruz normal bir TC vatandaşı gibi 2 ya da 3 çocuk ile kalmıyorlar geneli en düşük 4 5 çocuktan başlıyor. Hangi ülke de zor işler için 8 milyon kişiyi alıp yıllarca ülkesinde tutmuş. Almanya örneğini vermeyin çünkü Almanya işçi açığı olduğu için aldı bizde zaten hali hazırda fazlasıyla Türk işsiz mevcutken...
Bir kısmı döner. Bizimkilerin de bir kısmı geri geldi. Ancak koşullar oluşturulmalı. Bizden geri dönenlerin çoğu Alman devletinin verdiği bir teşvikten yararlanmıştı.

Ama hepsinin bir gün dönebileceğine ben inanmıyorum. Almanya'dan dönenlerin uzun süre uyum sorunu yaşadıklarına tanık oldum. Bu biraz da nesil farkı sorunu. Bir kısmının zaten sınır illerde eskiden beri akrabaları var. Bence en kolay onlar dönebilir. Çünkü akraba desteği de olur.
Mülteci ve Avrupa'nın talebi sonucu giden gurbetçiler arasındaki farkı öğrenin. Sonra bu yazdıklarınız saçma gelecektir.
Aradaki fark şu, İşçi olarak gidenlerin kendi ülkelerine dönme imkanı daha büyük. Mültecilerin böyle bir imkanı artık kalmamış.
 
Bir kısmı döner. Bizimkilerin de bir kısmı geri geldi. Ancak koşullar oluşturulmalı. Bizden geri dönenlerin çoğu alman devletinin verdiği bir teşvikten yararlanmıştı.

Ama hepsinin bir gün dönebileceğine ben inanmıyorum. Almanya'dan dönenlerin uzun süre uyum sorunu yaşadıklarına tanık oldum. Bu biraz da nesil farkı sorunu. Bir kısmının zaten sınır illerde eskiden beri akrabaları var. Bence en kolay onlar dönebilir. Çünkü akraba desteği de olur.

Aradaki fark şu, işçi olarak gidenlerin kendi ülkelerine dönme imkanı daha büyük. Mültecilerin böyle bir imkanı artık kalmamış.

Zaten işçi talebi ile gittiler mülteci olarak değil. Mülteciler bayramda tatile gidiyor Suriye'ye hiç savunmaya kalkmayın.
 
Suriyelilerin hepsi mülteci değildir. Sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kabul ettiği kadarı mültecidir. Geri kalanı kaçaktır. Yani size sığınmacı olduğunu kanıtlayamayan Suriyelileri polise şikayet edebilirsiniz. Edin de zaten. Benim ülkeme kaçak giren insanın burada rahat rahat dolaşmaya hakkı yok. Bakacağız hümanistler 5 sene sonra ne diyecek Suriyeliler hakkında? İsmini vermeyeceğim çok sevdiğim birinin bir lafı var. "Her hümanist bir günlüğüne de faşist olmaya mahkumdur." Bu hümanistler, Avrupa seviciler, güya barışçıl siyasetçiler, halkların kardeşliği adı altında bin bir türlü pisliği yapanlar bizi bu Suriyelilerden kurtaracak. Ben inanıyorum. Bugün savundukları Suriyelileri kendileri geri gönderecekler. Ama ben o zaman onlara yardımcı olmayacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı