Müstakil eve fiber süreci

@Nicodoz Hocam ben sitede oturuyorum. Ne zaman bilmiyorum ama eskiden -10 yıl geçmiş de olabilir- Superonline buraya altyapı dizmiş. Superonline rögar kapakları mevcut. Yani altyapı dizmeleri öyle uzun olmadı. Mevcut rögar kapaklarını açtılar, kabloları dizip binalara kutuları yerleştirdiler. Tüm site ne zaman bitti veya bitti mi bilmiyorum şu an ama bizim binaya kablolar dizilmeye başlandıktan 2 hafta sonra kutu geldi. Kutu geldikten birkaç gün, bir haftadan az bir sürede ben onlara LinkedIn'den yazdım ve yukarıda yazdıklarım oldu. Yani bizim mesele biraz da kolaydı.
 
Son düzenleme:
Hocam coğrafyaya göre veya aynı şehir içindeki kente göre bile değişiyor. Ben başvuru yapmadan 1 küsur ayda Superonline gbps altyapı geldi. TurkNet siz başvuru yaptınız diye çok kısa sürede getirmiyor, keza diğer firmalar da öyle. Başvuran kişi sayısının çok olması, onların mali planlarına bağlı, planlarına uymasına bağlı falan da filan. Yukarıdaki arkadaşın yöntemlerini yapsanız işe yarayabilirdi.

Bizim de binaya fiber kutusu geldi. Normalde geldikten 1 hafta sonra falan aktif olacakmış fiber, yetkililerin söylediğine göre. Ben hızlandırma adına LinkedIn'den yazmıştım CEO'ya, iletişim numarası da bıraktım. Öğlen 2 gibi yazdım, akşam 6 gibi yetkili birisi aradı, 6 çeyrek ekipler kapımın önündeydi. Yani bu yöntem işe yarıyor gibi. Hele arkadaş bunu müstakil eve yapmış, yani apartmandan daha meşakkatli.
ben İstanbul'da neredeyse orta kısımlarındayım. Ama bahsettiğim zamanlarda sadece sitelere bağlantı yapılıyordu.Bizden ise sadece altyapı için şimdinin çok yüksek bir fiyat teklif etmişlerdi. Vermediğimiz dilekçe kalmadı ama sonunda kurtulduk. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler türknette öyle benim gözümde kimsenin fiber çekmediği yere direkt altyapı kutu falan 1 hafta sürmedi. Türkcell ve tt hala daha bizim buraya altyapı vermez ki verse bile uçuk fiyata verir. 1 hafta nerede 10 sene nerede başka da bir şey söylemek istemiyorum.
 
Geldiğim günden beri darlıyorum. Hiçbir müdürlüğe vs gitmedim. Twitter üzerinden Yusuf kıraç'a LinkedIn üzerinden Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'a vs ulaştım. Onlarla konuşmalarım neticesinde böyle olaylar gelişti. Aralık ayındadan bugüne bu kadarlık bir çalışma oldu işte.
Benim oturduğum yerde hat çok kötü Max 1.5 MB download alabiliyorum acaba uğraşsam hat çekerlermi
 
Benim oturduğum yerde hat çok kötü Max 1.5 MB download alabiliyorum acaba uğraşsam hat çekerler mi?

Vallahi denemekten zarar gelmez.

Kablo kalınlığına baktımda epeyce kalın bir kablo vermişler, böylesine büyük bir kablo gerçekten büyük trafik kapasitesi demek.
Tanıdığınız dediği gibi, limitleme olmazsa 2.5gbs kadar hız sağlanabilir.

Kutuyu getirmeleri çok fazla sürmez, kutu gelince dairenizede kablo çekebilirler. Fakat kesin değil, bazen önce kutu sonra kablo çekimi yapabiliyorlar.

Dün gelip kutuyu taktılar. Sonrasında asansör boşluğundan odama kadar böyle ince beyaz bir kabloyu çektiler. Bundan sonrasını aktivasyon sonrasında modemci ekip gelir halleder dediler. Bu kutunun aktivasyon süresi uzun sürer mi peki :)
 
Hadi bakalım TT'de aynısını söyledi çok sürmez herhalde dedi ama hiç güven vermiyorlar umarım aylar boyu beklemem :)
Adam belediyeye kira ödüyor. Kablonun parasını vermiş kutu ve sonlandırma cihazı için de ayrıca para harcayacak. Yani acele etmeyin desen de onlar olabildikleri kadar hızlı olacaklar. Malum yapılan yatırımın karşılığını almaları gerek. Şimdi size düşen komşuların da abone olmalarını sağlayarak firmaya teşekkür etmek. 😂
 
Adam belediyeye kira ödüyor. Kablonun parasını vermiş kutu ve sonlandırma cihazı için de ayrıca para harcayacak. Yani acele etmeyin desen de onlar olabildikleri kadar hızlı olacaklar. Malum yapılan yatırımın karşılığını almaları gerek. Şimdi size düşen komşuların da abone olmalarını sağlayarak firmaya teşekkür etmek. 😂

Hocam müstakil evde oturuyoruz. Her tarafımız müstakil konut villa her birinde oturanlar yaklaşık 65-70 yaşında adam kadın vs. fiber için gidip de onları ikna etmem çok zor :D İnternette bu aktivasyonla ilgili baya forumlarda vs araştırma yaptım.Çok fazla 2-3 ay bekleyen insanların yazılarını okudum o yüzden korkuyorum.Zaten sözlerinde duruyo olsalardı 24 saat içerisinde aktif olur demezlerdi hala aktif olmadı :)
 
Hocam müstakil evde oturuyoruz. Her tarafımız müstakil konut villa her birinde oturanlar yaklaşık 65-70 yaşında adam kadın vs. fiber için gidip de onları ikna etmem çok zor :D internette bu aktivasyonla ilgili bayağı forumlarda vs araştırma yaptım. Çok fazla 2-3 ay bekleyen insanların yazılarını okudum o yüzden korkuyorum. Zaten sözlerinde duruyor olsalardı 24 saat içerisinde aktif olur demezlerdi hala aktif olmadı :)

Hocam merhaba eviniz toplam kaç katlı ve sizden ücret talep ettiler mi?
 
@Nicodoz Hocam, Ümit Önal'a ulaştıktan sonra sizi 2. defa aradılar muhtemelen. Hızlandırmak adına ne yaptılar, süreç aramadan önce hangi aşamadaydı? Benzer bir süreçten geçiyorum, proje çizim aşamasındaydı, bir katkıları olmadı ama bulunduğum bölgeyi dönüşüm bölgesi seçtiler galiba. Sizde ne dediler merak ettim.
 
Hocam merhaba eviniz toplam kaç katlı ve sizden ücret talep ettiler mi?

Müstakil villa direk. 3katlı.

@Nicodoz hocam, ümit önal'a ulaştıktan sonra sizi 2. defa aradılar muhtemelen. Hızlandırmak adına ne yaptılar, süreç aramadan önce hangi aşamadaydı? Benzer bir süreçten geçiyorum, proje çizim aşamasındaydı, bir katkıları olmadı ama bulunduğum bölgeyi dönüşüm bölgesi seçtiler galiba. Sizde ne dediler merak ettim.

Dostum mayıs başı gibi aramıştım galiba işte mayıs'ın sonuna doğru bitireceklerini ilettiler arayan ekip. 3Haziran itibariylede 500MBPS internete kavuştum:)bizdeki süreç daha da ilerdeydi çizim aşamaları falan değildi yani. Yolun altından evimize kablo girme olayları kalmıştı sadece onun için bekletiyolardı beni.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı