Müze kart nedir?

Ben 16 yaşındayım, İstanbul turu yapmak istiyorum. Dolmabahçe sarayına resim müzesine deniz müzesine gitmek gezmek istiyorum ancak müze kartın ücretsiz olduğunu biliyorum. Şüphelendiğim konu, yanımda annem babam olmadan beni alırlar mı? Diğer soru ise eğer müze kartı alırsam daha hızlı mı girerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dolmabahçe Sarayı'ndan örnek vermek gerekirse:
Girişte kontrolden geçiyorsun, burada senden kimlik vs. istemiyorlar sadece üst taraması yapıyorlar.
Eğer bir müze kartına sahipsen, doğrudan sarayın bahçesine geçebileceğin turnikeler var. Turnikeye kartı okutup geçip gidiyorsun. Ailene gerek yok, bilet almana gerek yok ve bilet alacaklara göre daha hızlı gireceksin.

Ancak şöyle bir sorun var, müze kart ile her yere giremeyeceksin. Bazı yerler için, haremlik olması lazımdı, senden bilet isteyecekler.

İlk soru müzekart öğrenci 30 TL tam 60TL'dir ikinci soru evet dolmabahçe sarayına 18 yaş altı ücretsiz olarak girebilirsiniz kendi sitelerinde herhangi bir velinizle gelmeniz gerekli gibi bir yazı paylaşılmamış.

Müze kart bazı müzelere ücretsiz geçiş veriyor özellikle müze meraklısıysan tavsiye ederim ama geçmediği yerlerde var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı