Merhaba değerli Technopat üyeleri.
Hi-Fi ses konusunda takıntılısı birisiyim. Amacım bilgisayarımda kulaklıkla yüksek kaliteli kayıtları kayıp olmadan dinlemek.
Piyasada ses kartları arasında kalite olarak bir uçurum var. Ucuz olanlar çok kalitesizken, pahalı olanlarda ise extra jack girişleri, equalizer yazılımı vesaire bir sürü benim işime yaramayacak özellik bulunuyor. Açıkçası kullanmayacağım bir ton özellik için ses kartına 500 TL vermek gönlüm vermiyor, aynı zamanda ucuz kalitesiz bir ürün de almak istemiyorum.
Amacım sadece stereo kulaklıkla müzik dinlemek. Oyun vs. başka amaçlar için kullanılmayacak.
Bana sadece bir 3.1 jack girişi olan, mikrofon girişi olmayan, stereo ses verecek, extra Dolby equalizer vb. yazılım içermeyen, yani maliyeti şişirilmemiş, stüdyo kalitesinde ses verecek bir ses kartı yeterli.
PCI veya USB üzerinden çalışabilir. Maliyete yansımayacaksa extra özelliklerin olması sorun değil, ancak gerekli de değil.
Fazla para verip isim yapmış markadan almaktansa aynı işi yapabilecek ekonomik modellere bakıyorum. Bütçem 250 TL. Bu bütçeyi çok aşmamak kaydıyla fiyat/performans önerilerinizi bekliyorum.
Sürç-ü lisan ettiysem affola. Şimdiden teşekkürler.