Müzik kulağı ve bilgisi olmadan alınabilecek ekipman önerisi

Makaleler
2
Daha fazla  
Aklımda sırf can sıkıntısından org-klavye almak geldi. Ama bilgi, eğitim ya da müzik kulağı yok maalesef. Arturia MiniLab Mk 2'yi buldum Amazon'da, benim gibi birisi için uygun mudur acaba emin olamadım. Rakam astronomik olmadığı sürece bir MiniLab ücreti daha ekleyebilirim önereceğiniz ürün bütçesine. Ufak ufak öğrenebilir miyim acaba 25 yaşından sonra? Yeni bir hobi edinmek istiyorum.
Ha bu arada elimde neden aldığımı bilmediğim bir amfi var elimde. Ürünün dahili hoparlörü olmasa da olur.

Arturia MiniLab Mk 2 gayet güzeldir. Hem malzeme kalitesi ve hissiyatı güzeldir, hem de içerisinden Ableton Live Lite çıkıyor. Böylece başlangıçta bir DAW'a ayrıca para vermek zorunda kalmadan bir şeyler yapmaya başlayabilirsiniz. Bir de Udemy'den bunun gibi bir eğitim aldınız mı tamamdır.

Müzik kulağınız yoksa keman, ud gibi perdesiz enstrümanlar size göre değildir.
Bunların dışında perdeli telli çalgılar (gitar, bağlama gibi) ve piyano gibi enstrümanlar kullanabilirsiniz.

Arturia MiniLab Mk 2'yi buldum Amazon'da

Bu bir MIDI klavye. İçinde ses yoktur. Ses kartı +PC ye ve bir de DAW a bağlamanız gerekir.
Bazı VST lerde ritm yazmak, MIDI kontroller olması amacı ile kullanılır. Ayrıca tuş boyutu da çok küçük olduğundan piyano gibi çalmayı akor basmayı falan öğrenemezsiniz. Bir parmağınız birden fazla tuş arasına girer.
MIDI klavyelerde her seferinde ayar yapmak ve bunları öğrenmek ile de zaman harcamanız gerekir. Ekstra çok uğraşırsınız onun yerine normal tuş boyutu olan bir klavye alın.

Tavsiyem; Casio Casiotone CT-S100C2

Son düzenleme:
@kebab man Uğraşmayı göze al, bir DAW kullanmayı öğrenmeye bir an önce başlamaya çalış ki, yaratıcılığının sınırlarını keşfedebilesin. Uğraşmadan, emek vermeden güzel müzik olmaz 😉

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı