Muhabbet kuşlarına nasıl konuşma öğretilir?

0tac

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, 2 tane yavru muhabbet kuşum var. Bu kuşlara içinde peltek harfler olan kelimeleri konuşabilir demişlerdi. Konuşmayı nasıl öğretirim?

Merhaba, 2 tane yavru muhabbet kuşum var. Bu kuşlara içinde peltek harfler olan kelimeleri konuşabilir demişlerdi. Konuşmayı nasıl öğretirim?

Aynı yerde olan kuşlar benim bildigim zor konuşur birkaç saatlik konuşma videoları var dinletebilirsin.

Kuşunu önce eline alıştır sonra parmağında tutarken ona bak. Yüzüne bakarak öğreteceğin kelimeyi söyle sevgi göster 1-2 aya öğrenir. Ama kuşlar erkek-dişi ise eline alıştırman zor olur. Dişiler kendini sevdirmez ve konuşmaz, elini ısırır.

Konuşmasını istediğin kelimeyi sürekli tekrar et. Ben dişi muhabbet kuşuma sürekli babacık, cici kuş diyordum. Öğrenmiş artık cici kuş diye bağırıyor

Erkekse işin kolay. Al eline, severek öğretmek istediğin kelimeyi söyle. İlk başta basit ve kolayca anlayabilecekleri kelimeleri öğret (mesela "babacık" veya "cici kuş"). Dişiyse biraz zor öğretirsin. Her gün tekrar tekrar yapman gerekiyor.

Hocam dişiler ele alışıyor ama ısırıyor. Konuşan dişiler binde bir ihtimalle, öğretmeye değmez.