Muhabbet kuşu solunum problemi

HyportHeymia

Kilopat
Katılım
20 Temmuz 2016
Mesajlar
38
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
4 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var. Ağustos ayında vıyk vıyk, hır hır gibi sesler çıkartmaya başladı. Bu sesi hem geceleri hem de gündüzleri bazen sürekli bazen de aralıklı olarak yapıyordu. İzmir'de havalar çok sıcak olduğu için havanın neminden yaptığını düşündüm çünkü çok hızlı nefes alıyordu. Sonrasında memlekete gittim ve kuşun nefes alışverişi düzelmediği için veterinerlik fakültesine götürdüm. Orada röntgen çektiler, ciğerlerine baktılar. Temiz çıktı bir şey gözükmüyor dediler. 1 vitamin, 1 tane de ilaç verdiler, şırınganın içinde bunları kullanın dediler. Kuşu da götürdüğüm zaman ne hırlama ne de vıyklama sesleri vardı. O sıra yapmadı hiç. Sağlıklı bir kuş gibi duruyordu. İlaçları kullandım, sonrasında hafif bir azalma oldu seste ama şimdi devam ediyor.

Şu an eskiye göre çok daha fazla ses çıkarıyor. Geceleri aynı oda da kalamıyorsunuz kuşla çıkardığı sesten dolayı. Veterinere götürsem, her veteriner kuş konusunda uzman değil. İnternette araştırdığım kadarıyla astım veya solunum enfeksiyonu olmuş olabileceğini düşünüyorum. Astım olan bir kuş gibi gözükmüyor. Daha çok ciğerlerinde bir sıkıntı varmış gibi geliyor. Bunun dışında uçarken çığlık atarcasına yüksek bir sesle ötüyor. Bir yere konduğunda hızla nefes alıyor sonrasında hırlamaya başlıyor. Videosunu da aşağıya ekliyorum. Bu konu da daha önce tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Video
 
Çok üzüldüm, ancak çareniz yine işin ehli olan veterinerler. Hepsine tek tek gitmektense telefon ile arayabildiğiniz kadarını arayın ve durumu anlatın. Konuşmalarından anlarsınız zaten hangisinin anlayıp anlamadığını. Ona göre götürüp gösterirsiniz.
 

Geri
Yukarı