Muhabbet kuşu sürekli kafesin altında titriyor

MustafaBey05

Hectopat
Katılım
3 Temmuz 2020
Mesajlar
271
Çözümler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gtx 950m i7 7500U 12gb ram 250 gb ssd
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Muhabbet kuşum sürekli kafesin altında titriyor, ara sıra yukarı çıkıyor fakat ne yapacağımı bilmediğimden sorayım dedim.
 
Hocam kuşların hastalıkları dışkı değişimlerinden anlaşılıyor kafesin altına bir havlu kağıt koyun 3-5 tane yapsın fotoğraf atın bakalım.
 
Hocam nasıl veteriner bakmaz? Bende arkadaşımla götürmüştük gayet ilgilendiler. Sizin yaşadığınız olumsuz olayları genelleme yapmayın.
Kuş merkezleri gibi yerler var onlar bakıyor sadece çünkü biz 10 tane veteriner ile konuştuk hepsi kanatlı hayvanlara bakmıyoruz dedi
 
Çok hassas hayvanlardır, çok hızlı ve erken tedaviye başlanmalı. Ne derece halsiz ve bitkin, yem ve su tüketimini çok azalttı mı, dışkısı nasıl? Ayaklarindan vücut ısısını kontrol edin. Yani buradan ilaç söylemek ne derece doğru bilemem en iyisi veteriner hekimin tavsiyesi olacak ama Apex divitsol genel kullanıma uygun bir ilaçtır. Ve tahminen yem tüketimini azaltmış olabileceği için vitamin ve mineral desteği sağlanmalı. Su tüketimine dikkat edin. Durduğu yer asla hava akışı olan bir yerde değil sabit ısıda ve bir yerde olmalı kafes. Çok da yerini zırt pırt değiştirmeyin strese sokmayın hayvanı. Yani aklıma gelenler bunlar. Umarım kısa sürede sağlığına kavuşur.

Ayrıca altını temiz tutmaya çalışın enfeksiyon kapmasın. Tüy canlılığını ve genel şekline dikkat edin, kabarma ya da dökülme var mı? Ve ayak, gaga, burun kısımlarına bakın. Bir mantar hastalığı belirtileri var mı? Ama dediğim gibi tedavi süreci zor olabiliyor oldukça hassaslar. Siz şu an için kafesi oldukça temiz tutun, bulunduğu ortama ve yem, su, vit. alımına özen gösterin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı