Muhabbet kuşu sürekli yem yiyor

Muhabbet kuşum önceden böyle değildi. Şimdi sürekli sadece yem yiyor ve hareketi de kısıtlandı. Eskisi gibi hareket de etmiyor. Muhabbet kuşumun derdi ne olabilir? 20 Mart'ta arkadaşı sultan papağanını kaybetti. Ondan olabilir mi? Depresyona girmiş olabilir mi? Önceden camdan kuş sesi duyunca muhabbet kuşum da tepki verirdi. Dışarıdaki kuş seslerine tepki vermeyi de bıraktı. Hayata küsmüş gibi tavrı var.
Derdi ne olabilir sence? Tabi ki yalnızlık. Depresyona girmiş, Allah kurtarsın.

@Troll_X, teşekkür ederim. Akıllı yemliğim var. Normalde akıllı yemliğin küllük kısmını, 1-2 haftada ancak doldururdu. Dün iki kere boşalttım o kısmını. Ne olacağını zamanla göreceğiz... Bir gelişme olursa konuya geri dönüş sağlarım.

@efee.2, hayvanı kafeste tutmamaya çalışıyorum. Sürekli yem yiyor. Obez kuş olacak sonra.
Yemlerin içeriğini değiştirebilirsen değiştir; daha az yağ yapan yemler kullanabilirsin. Ayrıca Versele Laga, en kaliteli yem üreticilerindendir. Aklında bulunsun, vitamin takviyesi istersen tavsiyelerim şunlar:

Röhnfried Gervit W (18'e yakın vitamin içeriyor, kısaca multivitamin; Alman markasıdır.)
Röhnfried Entrobac (Probiyotik; bağırsak sağlığı için faydalı.)
Röhnfried Bt Amin Forte (Tüyler için vitamin desteği sağlar.)
Röhnfried Sedechol (Bildiğim kadarıyla karaciğer ve böbrek sağlığına iyi gelir, yani koruyucu diyebiliriz. Benim kuşta karaciğer yağlanması vardı.)

Not: Bu ürünleri alırken bölünmüş alabilirsin, internette bölünmüş şekilde satanlar oluyor. Sahte ürünler de var, o yüzden güvenilir satıcılardan almanı tavsiye ederim. Hepsini alman şart değil; illa almak istersen Gervit W ile Entrobac yeterlidir. Diğerleri okadar önemli değil. Kuş forumlarında da genelde bu ürünler tavsiye ediliyor; ben de denedim, gayet memnun kaldım, alırsan satıcıya nasıl kullanacağını sor herkesin bölüp yolladığı şişeler vs değişkenlik gösterebilir.

Geri
Yukarı