Muhabbet kuşu sürekli yumurtluyor

LonelyDarkSide

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2019
Mesajlar
1.259
Çözümler
9
Arkadaşlar, muhabbet kuşu sürekli yumurtluyor. Toplamda 8 tane oldu. 2 tanesi doğdu fakat yok oldu birden. Benim iki sorum var:
  • Neden sürekli yumurtluyor?
  • 2 tanesi doğdu, 1'i ölü doğdu. Diğeri ötüyordu, sonra yok oldu. 3-4 gündür yok ortalıkta. Her yere baktım, yemlik kafes.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bir zararı olmaz, sen beslemeyi ihmal etme yeterli olur.

Kuş nereye gitmiş olabilir oda öldüyse annesi atmış olabilir. eğer kafeste açık yer varsa tabii.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aga çok kötü bir şey ama yavrusunu canice yemiş olabilir.
 
Muhabbet kuşları yavrulama döneminde rahatsız edilmeyi fazla sevmezler. Yumurtalık kapağını açıp bakmayın insanlar görünce ya yumurtayı kırıyorlar ya da yavruya bakmıyorlar.
 
Fazla yumurtlamasi dişi kuşun protein kaybetmesine ve hastalanmasına neden olabilir. 8 fazla bir sayı değil fakat 12 - 13'lere çıkarsa müdahale etmelisin.
 
8 yumurta fazla değil, normal. 2 gün arayla yumurtluyorlar dişi kuşlar genellikle. 2 gün arayla da kuşlar yumurtadan çıkarlar. @LonelyDarkSide, kuşları rahatsız ediyor musunuz? Dişi kuş size alışık mı? Yavruları hiç elinize aldınız mı? Erkek ve dişi kuş kavga ediyor mu? Dişi kuş kuluçkaya yatıyor mu? Belirttiğiniz bilgiler olayın sebebini anlamak için yeterli değil. Sorularımı yanıtlarsanız, daha net bir cevap verebilirim.
 
8 Yumurta fazla değil, normal. 2 gün arayla yumurtluyorlar dişi kuşlar genellikle. 2 gün arayla da kuşlar yumurtadan çıkarlar. @LonelyDarkSide, kuşları rahatsız ediyor musunuz? Dişi kuş size alışık mı? Yavruları hiç elinize aldınız mı? Erkek ve dişi kuş kavga ediyor mu? Dişi kuş kuluçkaya yatıyor mu? Belirttiğiniz bilgiler olayın sebebini anlamak için yeterli değil. Sorularımı yanıtlarsanız, daha net bir cevap verebilirim.

Kuşları 2 günde 1 bakıyorum bir daha bakmıyorum genellikle anne kuş yuvalıktan çıktığı zaman bakıyorum, dişi kuş bana alışık değil, yavruları hiç elime almadım, yani kavga etmiyorlar bir tek anne kuş yuvadan çıktığı zaman baba kuş kızıyor içine girsin diye, dişi kuş kuluçkaya yatıyor hiç kalkmıyor.
 
Kuşları 2 günde 1 bakıyorum bir daha bakmıyorum genellikle anne kuş yuvalıktan çıktığı zaman bakıyorum, dişi kuş bana alışık değil, yavruları hiç elime almadım, yani kavga etmiyorlar bir tek anne kuş yuvadan çıktığı zaman baba kuş kızıyor içine girsin diye, dişi kuş kuluçkaya yatıyor hiç kalkmıyor.
Ben şuan yaptığınız hareketlerde bir sıkıntı görmedim. Olması gerektiği gibi davranıyorsunuz. Benim bu konuda tek düşüncem, dişi kuşun tekrar yumurtlamak istediği yönündedir. Dişi kuşlar tekrar çiftleşmek istediğinde, yavrularını yuvadan atabilir veya zarar verebilir. Veya dişi kuşun ilk kuluçka tecrübesiyse yavrusunu kıskanmış olabilir. Umarım diğer yumurtalara zarar vermezler. Büyük ihtimalle daha fazla yumurtlamaz. Belki 1 tane daha yumurtlayabilir o kadar. Eğer onlara da zarar verirse dişi kuşu ayırın.
 
Ben şu an yaptığınız hareketlerde bir sıkıntı görmedim. Olması gerektiği gibi davranıyorsunuz. Benim bu konuda tek düşüncem, dişi kuşun tekrar yumurtlamak istediği yönündedir. Dişi kuşlar tekrar çiftleşmek istediğinde, yavrularını yuvadan atabilir veya zarar verebilir. Veya dişi kuşun ilk kuluçka tecrübesiyse yavrusunu kıskanmış olabilir. Umarım diğer yumurtalara zarar vermezler. Büyük ihtimalle daha fazla yumurtlamaz. Belki 1 tane daha yumurtlayabilir o kadar. Eğer onlara da zarar verirse dişi kuşu ayırın.

Bir sorum daha var da kuşların yanında hemen dibinde başka kuşlar da var dişi kuş kıskanıyor olabilir mi erkek kuş onlarla sohbet ediyor.
 

Geri
Yukarı