Muhabbet kuşum tüy döküyor

Bu dönemde çok normal, endişelenmenize gerek yok.

Teşekkürler, çok enerjik zaten, günlük olarak çıkartıyorum uçuyor.
Bu dönemde çok normal, endişelenmenize gerek yok.
Bir sorun olsa bu kadar enerjik olmaz değil mi?
Kışın kaç günde bir banyo yapsın?
Şu anda 5-6 günde bir yapıyor.
 
Sağlıklı muhabbet kuşları, her mevsim tüy döker. Şuanda benim kuşum da tüy döneminde ve bitmek üzere. Kuşunuzun tüy dökmesi sağlıklı olduğunu gösteriyor. Kuşunuzun tüy dönemine girmesini kafesinde normale göre çok daha fazla tüy varsa anlayabilirsiniz. Bu dönemde kuşlar biraz halsiz, çevreye karşı normale göre daha ilgisiz olurlar. Sebebi ise karın ağrılarından kaynaklanıyor. Bu dönemde kuşunuzun en ihtiyaç duyduğu şey B vitamini ve banyodur. Karın ağrısını bir nebze gidermek için haftada 1 banyo kabına ılık su koyun. Banyo, kuşları bu dönemde çok rahatlatır. Banyoluğuna 4-5 damla elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Şahsen ben ekliyorum. Hem bit, parazit varsa doğal yöntemle yok ediyor, hem de tüylerinin daha parlak gözükmesini sağlıyor. Fakat fazla koymayın. Fazlası zarar verir. Ve 1-2 ayda bir sirke koyun banyoluğuna. Her banyosunda sirke koymanız zararlıdır. B vitamini ise kuşların tüylerinin daha güzel çıkması için, eksiklik olmaması için önemlidir. Vitaminlerden veya dal darıdan bu vitamini sağlayabilirsiniz. Ben ikisini de kullanıyorum. Dal darı özellikle B vitamini açısından çok zengin. Haftada 1 kez tam dolu suluğuna 5-6 damla damlatın ve yarın suyunu temizleyin. Çok durması takdirde kuşa zarar verir. Umarım içme suyu koyuyor ve suyunu her gün değiştiriyorsunuzdur. Dal darıyı ise haftada 1 kez 1-2 günlüğüne verin. Fazla vermeniz takdirde kuş tembelleşir ve diğer tohumları yemek istemez.
 
Sağlıklı muhabbet kuşları, her mevsim tüy döker. Şu anda benim kuşum da tüy döneminde ve bitmek üzere. Kuşunuzun tüy dökmesi sağlıklı olduğunu gösteriyor. Kuşunuzun tüy dönemine girmesini kafesinde normale göre çok daha fazla tüy varsa anlayabilirsiniz. Bu dönemde kuşlar biraz halsiz, çevreye karşı normale göre daha ilgisiz olurlar. Sebebi ise karın ağrılarından kaynaklanıyor. Bu dönemde kuşunuzun en ihtiyaç duyduğu şey b vitamini ve banyordur. Karın ağrısını bir nebze gidermek için haftada 1 banyo kabına ılık su koyun. Banyo, kuşları bu dönemde çok rahatlatır. Banyoluğuna 4-5 damla elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Şahsen ben ekliyorum. Hem Bit, parazit varsa doğal yöntemle yok ediyor, hem de tüylerinin daha parlak gözükmesini sağlıyor. Fakat fazla koymayın. Fazlası zarar verir. Ve 1-2 ayda bir sirke koyun banyoluğuna. Her banyosunda sirke koymanız zararlıdır. B vitamini ise kuşların tüylerinin daha güzel çıkması için, eksiklik olmaması için önemlidir. Vitaminlerden veya dal darıdan bu vitamini sağlayabilirsiniz. Ben ikisini de kullanıyorum. Dal darı özellikle b vitamini açısından çok zengin. Haftada 1 kez tam dolu suluğuna 5-6 damla damlatın ve yarın suyunu temizleyin. Çok durması takdirde kuşa zarar verir. Umarım içme suyu koyuyor ve suyunu her gün değiştiriyorsunuzdur. Dal darıyı ise haftada 1 kez 1-2 günlüğüne verin. Fazla vermeniz takdirde kuş tembelleşir ve diğer tohumları yemek istemez.

Teşekkürler, kuşum hiç halsiz değil. Her zamanki gibi. Her gün çıkartıyorum uçuyor beraber zaman geçiriyoruz 1-2 saat. Haftalık banyo yapıyor. Kışın ne kadar sürede yapmalı? Suyunu tazeliyorum. Haftada bir kırmızı dal darı veriyorum. Havuç - elma - salatalık veriyorum, vermemde bir sorun yok değil mi?
 
Teşekkürler, kuşum hiç halsiz değil. Her zamanki gibi. Her gün çıkartıyorum uçuyor beraber zaman geçiriyoruz 1-2 saat. Haftalık banyo yapıyor. Kışın ne kadar sürede yapmalı? Suyunu tazeliyorum. Haftada bir kırmızı dal darı veriyorum. Havuç - elma - salatalık veriyorum, vermemde bir sorun yok değil mi?
Bazı kuşlarda belirgin olur bu halsizlik durumu. Benim kuşumda enerjik oluyor tüy döneminde. Ama illaki az da olsa bir halsizliği var. Tüy döneminde 1-2 saat dışarıya çıkarmayın. Enerjisini oyun oynamaya, uçmaya harcamasın. 30-45 dakika yeterli olacaktır. Enerjisini tüy çıkarmak için kullanması gerekli. Tüy dönemi bittiğinde eskisi gibi uzun saatler tutabilirsiniz. Ben 40-45 dakika dışarıya çıkarıyorum tüy döneminde. Normalde ise 1.5 saat civarı. Havalar yavaş yavaş soğumaya başlıyor. Banyo sayınızı azaltın. Kışın ayda bir yapsa yeterlidir. Kışın suyunu normale göre bir tık daha sıcak ayarlayın. Suyunu her gün temizlemeniz güzel. Ayda bir suluğunda oluşan kalıntıları kürdan yardımı ile temizleyebilirsiniz. İçme suyu koymayı unutmayın. Dal darı gerekli B vitaminini sağlar. Zaten veriyormuşsunuz. Ek olarak multivitamin veya B vitamini alabilirsiniz. Ben multivitamin kullanıyorum. Meyve-sebze ikram edin kuşunuza. Bir sorun olmaz. Yalnız salatalığı çok vermeyin ishal olur. Havucu çok vermeyin kızışır, elmayı verin kızgınlığını(kudurmasını) alır. Çekirdeğini çıkarmayı unutmayın bu arada. Elma çekirdeği kuşlar için zehirlidir. Şuanlık tüy dönemide olan kuşunuz için yaptığınız bakım yeterli. Dilerseniz probiyotik, vitamin veya multivitamin satın alabilir ve suyuna ekleyebilirsiniz. Bunlardan herhangi birini almayı düşünüyorsanız öneride bulunabilirim :)
 

Geri
Yukarı