Tamamdır hocam çok teşekkürler valla hani bu tarz doğru düzgün deneyimlerini anlatmış adam bulamadım internette, tanıdığım da yok giden.
MUN dünyası İstanbulun dışına tam olarak açılmış değil, Antalya İzmir ve Ankaranın top 2-3 lisesi ve ülkedeki saygıdeğer üniversiteleri haricinde MUN çok düzenlenmiyor, gayet normal bilgi eksiklikleri, şu anda Türkiye'de MUN hakkında en çok bilgi alabileceğiniz yerler MUNTurkey.com adındaki derneğin internet sitesi, MUN'de bir gelenek olan gossip box (Dedikodu kazanı?) geleneğini sürdüren Instagram sayfası @mungossipboxtr.
Açıkçası bilmiyorum yani zorluk çekerim diye korkuyorum gidersem lise 3'üm ilk defa gidicem.
Her first-timer ilk konferansında zorluk çekçeğini düşünse de bu pek böyle olmuyor, Academic Team zaten sizin deneyimlerinizi göz önünde bulundurarak allokasyonunuzu yapıyor, First timer olcağınız için Birleşmiş Milletlerin ana 6 organları olan General Assembly komitelerinden birine yerleştirilirsiniz. Komitede first timer bulunması durumunda zaten chairların prosedürü anlatırlar ve kafanızda soru işareti kalmasını önlerler, GA komiteleri zaten eğer resolution paperi illahaki yazma gibi bir derdiniz yoksa çok çekişmeceli olmazlar, korkmanızı gerektirecek bir şey yok, endişeli olsanız bile unutmayın ki aynı komitede olduğunuz diğer first timerlar da en az sizin kadar endişeliler, ama dediğim gibi bu endişeye kesinlikle gerek yok.
Genelde okullarda beraber katılıyolar.
Kısmen evet kısmen yanlış, çoğu insan sadece ilk 2-3 MUN konferansına okuluyla beraber katılıyor, buradan sonra, tabiiki okullarının klüp yönetiminin gözetimi altında, kendi yollarına ayrılıyorlar. Eğer okulunuzun MUN klübü varsa kesinlikle katılmalısınız, yoksa da MUN yapanlarla toplanıp müdürünüze ve bu işle ilginme ihtimali bi olan öğretmene klüp açması için başvurabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla üniversiteye gidiyorsunuz kaç yaşındasınız merak ettim.
Hayır ben de 11. sınıfım, 17 yaşındayım.