Mutsuzluk hissi nasıl geçer?

Ben de gelişmesini öylesine bekliyorum ki... Geçenlerde onu tekrar gördüğümü düşününce sebepsizce mutluluk doluyorum. İnsanlar heyecan duyacağı şeyleri bilmeli ve onlara yakınlaşmalı. Yoksa kendisini mutsuzum diye etiketlemesi onun mutlu olması adına bir yarar getirmiyor. 16 yaşındayım. "hayatta bu yaşınıza kadar duygular ve iç dünya ile ne öğrendiniz?" derseniz derim ki "kişi bunu aslında kendisi seçiyor". Düşünmeye davet ediyorum. Bazısı vardır buyurun anlatayım:
Sevgilisinden ayrılmıştır. Biraz üzgün görünür. Böyle kendini dağılmış göstermeyi marifet gösterir. Sonrasında kendisi de fark etmeksizin dağıldığını gözlemler. Eski haline dönmesi ile daha zordur. İnsanlar duygusal karmaşalarını kendisi seçer. İnsan daima mutlu olabilir. Doğru yerde doğru şeye mutluluk duymak ve bazı şeylere karşı kendisini üzmek yerine aksine kendisini üzecek şeylere olabildiğince mutlu kalmaya çalışmalı.

Çocukken en ufak duygusal şeye ağlar ve üzülürdüm. Öyle duygusaldım ki; anneannem not bırakıp tekrar evine dönerdi. Bana çok güzel notlar bırakırdı. Her okuduğumda üzülür ağlardım. Sonrasında hayatımın akışında böyle bir gözlem yakaladım. O günlerden beridir öyle ki aksine çok duygusuz oldum. Normalde öylesine duygusuzun tekiyim ki babam bazen beni hiç sevmiyorsun diyor. Aslında duygusuz değilim. Üzülmem gerekenlere üzülmüyorum. Sadece mutlu olmam gereken şeyleri görüyorum. Öyle ki kendi iç dünyamı öylesine iyi dizayn ettim ki en ufak bir kritik durumda (kanlar içinde birilerini görmek vb.) Hiç panik olmam aksine kanı severim. Yakın arkadaşlarım bazen psikopat olduğumu düşünür ve öyleyim de ciddi manada öyleyim. Ama mutluluğu sadece hazmeden bir psikopatım. Mutluluk odaklı olan bir insan kolay kolay birşeylere üzülmez. İnsanlar kendini üzmeye çalışmamalı ya da bu saatten sonra mutlu olamam diye düşünmemeli. Aksine üzüldüğünü hissetmeye başladığı anda güzellikleri ve kendini mutlu edebilecekleri görmeli. Heyecanlı işlere girişmeli. Bazen bu heyecanlı işler sizi de bulabilir.

İnanın söyleyeceğim öyle sözler var ki adeta burada satırlar boyu sürer. Keşke hepsini tek seferde hızlıca aktarabilsem :).

Öyle içten yazıyorsunuz ki anlatamam. Yazdığınız şeyler sihirli gibi, mutluluk saçıyor. O duyguyu hissediyorsunuz. İnanılmaz bir şey. Eminim ki yakında güzel haber vereceksiniz bizlere. Muhteşem insansınız. Çok doğru, insan ne olursa olsun mutlu olmaya çalışmalı. Çok güzel anlattınız yine. Kelimeler yetmez, paha biçilmez... Sizin sayenizde daha çok mutlu oldum diyebilirim. Çok ama çok teşekkür ederim. Yüreğinize sağlık. 22 yaşında bir insanın hayata nasıl bakacağını gösterdiniz. İyi ki buraya geldim ve sizin gibi güzel insanı tanıdım artı olarak yazılarınızı okudum. Çok şanslıyım çok... Bu yazıyı yazarken gülümseyerek yazıyorum. Mutluyum... sağ olun. sağlıklı ve mutlu günler dilerim size.
 
Yazın sıcağında 16.5 saat susuz kalmak kesinlikle zararlı, tıpçı olmaya gerek yok. Bir de çevremde bakıyorum adamın çocuğu 7 yaşında oruç tutuyor, gelişim çağındayken.
 
- Sevgili yap veya arkadaşların ile takılmaya çalış.
- Tek başına mutlu olacağını sanmıyorum şunu yap bunu yap diyenlere bakma o dedikleri şeyleri arkadaşlarınla yaparsan keyifli olur.

Himym Barney Stinson;

1618710289940.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı