MUX switch vs Advanced Optimus

8keyd

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF F15 FX507ZV
Arkadaşlar benim bilgisayarımda bir sorun var MUX switch açıkken ASUS'un kendi programındaki modlardan FurMark'ta test yaptım:
Turbo modda: 210FPS.
Performans modda: 190FPS.
Sessiz modda: 130FPS.
Ancak sessizden tekrar Turbo'ya çekersem hala 130FPS'te kalma gibi bir sorunu var. Yazılımsal bir sorun değil bende son zamanlarda NVIDIA Advanced Optimus "sadece NVIDIA GPU" seçeneğini seçtim ve bu problem ortadan kalkıyor. Yani sorunu kısmen çözdüm gibi.

1. Sizce hangisi daha iyi seçenek?
2. Bu probleminde çözümü varsa yazar mısınız?
3. ASUS'un Armoury Crate yazılımını kullanmalı mıyım?

Ancak sessizden tekrar Turbo'ya çekersem hala 130FPS'te kalma gibi bir sorunu var.
Muhtemelen tekrar Nvidia GPU'ya geçemediğinden kaynaklı.

Advanced Optimus'un çalışması için herhangi bir uygulamanın sürekli olarak GPU kullanmaması gerekir. Daha doğrusu oyun ve grafik kartı kullanan bir şeyin sürekli açık kalması mod arasında geçişe engel olur.

Siz sessiz moda çektiğinizde zorunlu olarak iGPU'ya geçiyor. Ancak performansa veya turboya aldığınızda arkada hala GPU kullanıldığı için Nvidia GPU'ya geçiş yapılamıyor.

Laptop modunu değiştirmeden önce oyun veya FurMark gibi GPU kullanan yazılımları kapatın.

Advanced Optimus'u ise otomatik olarak çalışan MUX gibi düşünebilirsiniz.

Denedim her yolu her şeyi kapatarak testler vs. dediğiniz her şeyi yaptım ama bu sorun sadece yeniden başlatınca düzeliyor. Teknik servise ekran görüntülü şekilde verdim biz 3. parti yazılımlara göre karar vermeyiz diyor. Sorun çok garip yani hem sorun gibi hem değil gibi. Sizce ileride bir sorun yaratır mı? Laptop daha 4 aylık.

İleride herhangi bir sorun yaratmaz ancak düzeltilmesi gereken bir sorun var. Bu sorun yazılımsal olduğu için servislik bir durum yok diyebilirim çünkü servisin yapabileceği bir şey yok maalesef.

Eğer Armoury Crate'den modu değiştirdiğiniz halde geçiş yapmıyorsa mail olarak sorunu Asus'a yazabilirsiniz.

Asus notebook kullanmadığım için bilmiyorum ancak Armoury'den Silent mode'a almak iGPU'ya geçmek yerine Nvidia Whisper Mode'a alıyor da olabilir ki bu da performansı bu şekilde etkiler. Yani illa iGPU demek de doğru değil, araştırırken ve mail atarken ikisini de yazabilirsiniz.

Anladım hocam. Bu arada sanırım bayağı bilgilisiniz şunu da sormak isterim. Daha demin bfv girdim de ilk defa. Böyle ekran da titreme oluyor beyaz beyaz tam anlam veremedim. RDR2 de böyle bir şey ile karşılaşmadım şimdi. Bu neden olabilir Ultra ayarlarda oynadım.

İ7 12700H, RTX 4060, 16 GB DDR4 RAM, 8 GB VRAM var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…