MX 330 ve i5 1035G1 8 RAM laptopta FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 11

Kerem Topcu

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
MX 330
İşlemci
i5 1035G1
Merhaba elimde başlıkta da bahsettiğim laptop var oyunlarda drop sorunları yaşıyorum. Isınma ve yüksek fan sesi gibi sorunlarım var.
Önerileriniz nelerdir? Teşekkür ederim.

Not: İşletim sistemim Windows 11.

Oyundayken görev yöneticisini açım RAM ve disk kullanımına bakabilir misiniz? Drop yemenizin sebebi RAM veya diskiniz olabilir.

Merhaba elimde başlıkta da bahsettiğim laptop var oyunlarda drop sorunları yaşıyorum. Isınma ve yüksek fan sesi gibi sorunlarım var.
Önerileriniz nelerdir? Teşekkür ederim.

Not: İşletim sistemim Windows 11.
Ben ısınma sorunlarından dolayı fps drop sorunu yaşıyordum, Throttle Stop kullanarak işlemcinin gücünü kısıtlayınca sıcaklık düştü ve sorunum düzeldi. Eğer sorununuz yüksek ısınmadan kaynaklıysa termal macun değişimi ve bilgisayar temizliğinden sonra düzelmezse Throttle Stop gibi bir program öneririm. Ek program kullanmak istemiyorsanız windows'dan güç planını düzenleye girip maksimum işlemci güç yüzdesini düşürebilirsiniz.

Ben ısınma sorunlarından dolayı FPS düşmesi sorunu yaşıyordum, throttle stop kullanarak işlemcinin gücünü kısıtlayınca sıcaklık düştü ve sorunum düzeldi. Eğer sorununuz yüksek ısınmadan kaynaklıysa termal macun değişimi ve bilgisayar temizliğinden sonra düzelmezse throttle stop gibi bir program öneririm. Ek program kullanmak istemiyorsanız Windows'tan güç planını düzenleye girip maksimum işlemci güç yüzdesini düşürebilirsiniz.

Bunu nasıl yapabilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı