MX 6 termal macun + Zalman NS-3000 ile inanılmaz performans artışı oldu

NecroBit

Megapat
Daha fazla  
RAM
64GB
Ekran kartı
RTX 3070 Mobile GPU
İşlemci
i7-11800H
Selamlar dostlar. Az evvel gelen siparişlerim ile Önce toz püsür temizlik, ardından Mx 6 termal macun yenileme işlemi gerçekleştirdim. HP Omen Gaming Hub ile laptop'ın RPM değerini 4600'e max. noktaya çıkarttım. Days Gone oyununa girdim. Bu yenilemeler öncesi değerler CPU: 85-90 derece, GPU: 75-80 derece seyirlerinde idi. Soğutucu stand markasız dandik bir şeydi önceki.

Yenilemeler sonrası düşen sıcaklık değerleri bir hayli memnun etti ve fakat bir yandan gerçekten bu kadar fark yaratması tuhafıma gitti. Birçok faktör var elbette, önceki macunun dandikliği keza soğutucununda öyle ama bu kadar mı olur? Laptop'ın ızgara tipi alt kısmı bayağı geniş hazneli sineklik şeklinde belki ondan da kaynaklanabilir diye düşündüm.

Zalman NS-3000'i almasaydım onun yerine IETS 600 almayı düşünüyordum belki de sıcaklık değerleri aynı olacaktı kim bilir.

Sizce bu kadar fark yaratması normal mi? Hayır Allahtan belamı falan istemiyorum fakat insan merak ediyor. Bunca zaman resmen işkence çekmişim. 10 dkdır oynuyorum nadiren gerçekleşen FPS droplarından eser yok.

Bilgisayarımın Modeli

Dosya Ekleri

• resim_2025-07-24_222745902.png
    108,8 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Fabrikasyon macunlar gerçekten çok kalitesiz ve kısa sürede de ömürleri doluyor.

Normal boyle bir fark ancak pumpout riski var laptoplar icin macunlarda. Laptoplar icin termal macun degil termal ped oneriyoruz. Forumda konu acip almaniz cok daha iyi olurdu.

Fabrikasyon macunlar gerçekten çok kalitesiz ve kısa sürede de ömürleri doluyor.
Ekran kartını besleyen devre elemanlarında da beyaz bir köpük mevcut. Bunun değişiminin gerek olmadığı söyleniyordu en son. Şu noktada ben de öyle düşünüyorum ama sonuçta o da fabrikasyon.

Normal boyle bir fark ancak pumpout riski var laptoplar icin macunlarda. Laptoplar icin termal macun degil termal ped oneriyoruz. Forumda konu acip almaniz cok daha iyi olurdu.
Hmm. Peki ped olarak siz ne önerirsiniz ve neden ped öneriliyor genelde?

Yanlış bir yöntem belki de fakat ben de biraz deneme-yanılma usulü yaşıyorum hayatı. Yakıyorum, bozuyorum bir şekilde öğreniyorum. Tabii riske girmek biraz aptalca hele ki bu devirde. Ama işte dayanamıyorum veriyoprum sipariş olursa olur mantığıyla.

Son düzenleme:

Ped olarak PTM7950 en iyi secenek. Laptoplarda sicaklik degisimleri ani ve yuksek oldugu icin macunlar buna dayanamayip genlesip kendini dışari atiyor bu sayede pumpout dedigimiz olay meydana geliyor. Termal padler belli sicakliklarin ustunde sivi altinda kati oldugu icin bu durum yok. Daha iyi performans veriyor laptoplarda. Bu sekilde bir yapisi var yakin zamanda takıp ASUS TUF laptop ile testlerini yapacagim.

Acer Nitro 5 laptppta MX-4 ile kardilastirmasi mevcut elimde:

Hmm. Bariz farklar mevcut. Yani bu durumda termal macun zamanla kendini salacak bu kaçınılmaz gerçek. Fakat bazı laptop macun yenileme işlemlerimden birinde pade denk gelmiştim ilk defa ve kayıyordu olduğu yerde. Elbette sıkışacak vidalarla birlikte fakat bir garipti. Sakız gibi kayıyordu normal gelmemişti ilk gördüğümde.

Muhtemelen pad markası ile ilgili olabilir. Bu pad modelini araştıracağım. Huy tabii yakın zamanda siparişini verir birkaç aya onu da denerim.

İfadeler: kxy
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…