MX130 thermal throttling yapıyor

Makaleler
2
Yer
Yalova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, Gainward RTX 4060 Python II, GoodRam 2x8 16 GB 3600 MHz, MSI MPG B550 GAMING PLUS, Kioxia Exceria G2 1 TB, Silver Stone PF240 Sıvı soğutma, WD 1 TB HDD, Dark GT PRO Mesh Kasa.
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
MX130 model GPU'ya sahibim. 73 derecenin üzerine kesinlikle çıkmıyor. Bunun yerine frekans düşürmeyi tercih ediyor. Normalde temel çekirdek frekansı 1110 MHz, bellek frekansı 2500 MHz. Ama hep çekirdek frekansı 880 MHz'de, bellek frekansı da 800 Mhz'de çalışıyor ki bu da her zaman geçerli değil bazen 405 MHz'e kadar düşürüyor kendisini. Var mıdır bunun bir çözümü?

Bilgisayarı sattım hocam 😄. Size tavsiyem Lenovo almayın, aldırmayın.
Keşke bekleseydiniz :(. ASUS GPU Tweak 2 indirip maksimum sıcaklığı 80 derece yapacaktınız. 80 üstü yapılırsa ekran kartı zarar görebilir. Sorun Lenovo ile alakalı değil kartla alakalı.

Son düzenleme:
Keşke bekleseydiniz :(. ASUS GPU Tweak 2 indirip maksimum sıcaklığı 80 derece yapacaktınız. 80 üstü yapılırsa ekran kartı zarar görebilir. Sorun Lenovo ile alakalı değil kartla alakalı.
Sattığım için pişman değilim. Ne MX 130 GPU'sundan ne de i5 10210u'dan memnundum zaten.

Hort! Hocam çok sağolun gerçekten. Bendede aynı ekran kartı vardı ve thermal throttle yapıyordu. Termal macunu değiştirdim olmadı undervolt yaptım olmadı ama GPU Tweak ile gerçektende oldu :).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı