Evet benim dediğim durum buydu. Şu an bd prochotu devre dışı bırakmak yanlış olur çünkü zaten sıcaklık aşırı bir de devre dışı bırakırsa anakarta veya başka bileşenlere zarar verebilir.
Dostum sorun sıcaklık yani bilgisayarında herhangi teknik sorun yok sorun sadece sıcaklığın aşırı fazla olması. Bunu da termal macun değişimi yaparak çözebilirsin. Ama kaliteli termal macun kullan. Fiyat performans olarak Arctic MX-4 önerebilirim gerçi şu anda her şeyin fiyatları artmış ama ne yapalım.
Eğer o bd prochotu tikini kaldırdıysan tekrar tikini aç. Kaş düzeltirken göz çıkarmak misalı olur.
Ha bir de eğer bilgisayarın fanlarınının hızını kontrol ede biliyorsan hızını Full arttır. Mümkün olduğunca serin tutmak için tabii fanlar biraz sesli çalışabilir.
Eğer bunun için kendi yazılımı varsa onunla yap eğer yoksa altta belirttiğim 2 programı dene.
İlk önce MSI Afterburner programıyla dene.
Eğer yine olmazsa benim bildiğim ve bende işe yarayan bir program olan notebook fancontrol programı denemeni tavsiye ederim.
Buradan indirebilirsin. İlk girdiğinde nasıl kullanılacağını anlamayabilirsin ama çok zor değil. Yukarıda laptop modelleri var onlardan birini seçiyorsun ve yukarılardan enable yapıp daha sonra aşağıdakı çubukları %100 yapıyorsun (hepsini).
Laptop modelleri arasında senin bilgisayarın modeli olmayabilir ama senin laptopun modeline yakın olan modelleri dene birisi uyumlu olacaktır muhtemelen. Eğer olmuyorsa önce bilgisayarının markasında olan tüm modelleri dene eğer yine olmadıysa orada olan tüm modelleri dene.
Yani kesin işe yararmı bilmiyorum fanının kapasitesine bağlı yine de 5 derece düşürse kafidir.
Sıcaklıklar inanılmaz yüksek bende o sıcaklıklara geldiğinde direk bilgisayar kendisini kapatıyor. Sende muhtemelen kapanma sıcaklığı 105C.
Edit: Şu an baktım 100C miş. 3 derece daha artsa bilgisayar kapanacak.