MX330 i5 1035G1 sistemde GTA 5 kasıyor

Ofbeeeee

Hectopat
Sistemimin laptop olarak MX330 i5 1035G1 ve 8 GB RAM'im olmasına rağmen FPS ciddi bir anlamda düşüyor bunu çözmek için ne yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

ec138fce-9fb0-4b27-8dce-0d8af458e7be.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi kontrol ettim driver güncel değil güncelleyin öyle deneyin.
500.xx+ driver'ları çoğu sistemde oyun performansı açısından üzüyor. 472.li sürümleri öneriyorum.
Peki ya bu işlem ne işe yarar ve her oyuna girdiğimde programı açmam gerekirmi yoksa 1 kerelik mi?
Siz deneyin işe yararsa açıklarım.

500.xx+ Driver'ları çoğu sistemde oyun performansı açısından üzüyor. 472.li sürümleri öneriyorum.

Driver işe yaradı gibi bir 15 FPS arttı ama yine de çok drop var ThrottleStop'da yapabileceğim başka bir ayar var mı kimi kişiler undervolt yaparak ısınmayı falan düşürüyor ama sence risk almalı mıyım?

Sıcaklıklar nasıl? RAM tek mi?

RAM çift slot sıcakıklar 80 85 77 arası değişiyor.

500.xx+ Driver'ları çoğu sistemde oyun performansı açısından üzüyor. 472.li sürümleri öneriyorum.

Pek bir işe yaramadı ama GHz 30'lara kadar düşerken 1 de sabit kaldı. @erengore
Yüksek ihtimalle ekran kartı işlemciye darboğaz uyguluyor çünkü GHz kullanımı sürekli düşmekte. Normal masaüstünde dolaşırken 3 10 GHz gördüğüm oluyor ama oyuna gelince darboğaz gerçekleşiyor.

Son düzenleme:
RAM çift slot sıcakıklar 80 85 77 arası değişiyor.

Pek bir işe yaramadı ama GHz 30'lara kadar düşerken 1 de sabit kaldı. @erengore
Yüksek ihtimalle ekran kartı işlemciye darboğaz uyguluyor çünkü GHz kullanımı sürekli düşmekte. Normal masaüstünde dolaşırken 3 10 GHz gördüğüm oluyor ama oyuna gelince darboğaz gerçekleşiyor.
Ekran kartı darboğaz yapmaz. İşlemci kendini kısıyor bu tarz kısma sebeplerine Throttle denir. ThrottleStop indirin. FIVR ve TPL sekmelerinin ekran görüntüsünü atın.

Sistemin kilitlenmiş. Pek bir şey yapamam ama sorunun büyük kısmının bd prochot tikini kaldırınca çözülmüş olması lazım. Eğer ki çözülmediyse sebebi termal sebepler. Çünkü güç limitlerin vesaire düzgün ayarlı.

Başka yapabileceğim bir şey yok değil mi darboğaz için. Throttledan başka bir çözüm olabilir mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı