MX330 oyunlarda art arda drop

İşletim sistemi
Windows 10

Abraham Stinson

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf Gaming A15| Ryzen 7 7735HS|Rtx 4050 6 Gb| 32 GB 4800Mhz (Dual Channel) Transcend Information RAM| Micron 512 Gb Nvme M2 Ssd + Kingstone 1Tb Nvme M2 Ssd
Meslek
Öğrenci Bölüm: Dijital Oyun Tasarım
Sistemim, Intel i5-1035G1, 8 GB RAM, MX330, laptop marka ve model ise HP DW2011NT.
Oyunlarda bilgisayar çok ısınmasın diye Quick CPU ile işlemci hızını sabitledim mesela Bannerlord'u 0,80 GHz ile GTA 5'i 0,70 GHz ile oynatıyorum lakin işlemci 80 dereceyi geçtiği zaman 1-2 dakikalığına süren art arda drop oluyor yani oyunu 5-15 FPS ile oynuyorum. Quick CPU ayarını şuradan aldım:
Çözüm: Quick CPU ile Laptop işlemcilerinin düşük frekansta çalışmamasını sağlamak
Yani bir laptop için 80 derece normal bir şey oyunlarda zaten 80 derece 85 derece arası oynatıyor laptop. Acaba bir ayar varda ben mi bilmeden elledim yoksa BIOS'tan mı bilemiyorum. Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç seçeneklerinden işlemci.

Güç seçeneklerinden yüksek performansı seçip düzenle deyin. İşlemcinizi %100'den %80'e çekin bir de öyle ayarlayın.
sorun o değil işlemci 80 dereceyi geçince böyle olmasını diyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı