MX550 ekran kartına nasıl overclock yapılır?

atomic991

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selam. Elimde 2 GB VRAM'e sahip MX550 marka bir laptop GPU'su var. Oyunlarda genel olarak 45-50 FPS arasında dolaşıyor. Bunu 60'a sabitlemek için cüzi miktarda, abartmadan overclock yapmak istiyorum. Acer'in başka bir PC için geliştirdiği yazılımı kendi Acer PC'me entegre ederek fanı Turbo moda alabiliyorum; bu sayede 15-20 derece kadar soğutma sağlayabiliyorum. “önermiyorum, yapmayın, olmaz.” falan diyenler yazmasın. MSI Afterburner ile yapılabildiğini biliyorum ancak hangi ayarı artırmam gerektiğini bilmiyorum. Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürler.

Bilgisayarımın bütün özellikleri: Laptopum

hocam o ekran kartına msi afterburnerden core clock 85mhz artış, memory clock'ta 170mhz artış ekleyebilirsin. eğer risk alırım diyorsan 150mhz core clock arttırabilirsin. bir de maks mhz kaç görüyorsunuz overclock etmeden önce? daha iyi yardım ederler.

hocam o ekran kartına msi afterburnerden core clock 85mhz artış, memory clock'ta 170mhz artış ekleyebilirsin. eğer risk alırım diyorsan 150mhz core clock arttırabilirsin. bir de maks mhz kaç görüyorsunuz overclock etmeden önce? daha iyi yardım ederler.
Hocam, şimdi CPU-Z uygulamasından kontrol ettim de Boost modunda GFX Core 1320 MHz, Memory ise yanlış görmüyorsam 6000 MHz olarak görünüyor.

Hocam, şimdi CPU-Z uygulamasından kontrol ettim de Boost modunda GFX Core 1320 MHz, Memory ise yanlış görmüyorsam 6000 MHz olarak görünüyor.

Dediğim ayarları uygulayıp test edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı