My IP Adress doğru mu?

retr078

Decapat
Katılım
12 Haziran 2021
Mesajlar
237
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Google'a my IP adress yazdığım zaman farklı adress çıkıyor ama CMD'den Ipconfig yazdığım zaman 192'li IP çıkıyor ve VPN'de kapalı. Hangisi doğru?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
192'li IP adres senin modem içerisindeki IP adresin oluyor, My IP Adress'deki IP adress ise senin modeminin küresel ağdaki IP adresi. 192'li IP adresi yerel ağda bilgisayarını temsil ederken My IP Adress'deki IP adresi küresel ağda temsil eder.

İnternetten gelen bir veri öncelikle küresel ağdaki IP adresinize gönderilir buda sizin modeminiz olur, modem ise gelen veriyi yerel ağda hangi bilgisayara gönderilmiş ise o bilgisayara gönderir, aynı şekilde bilgisayardan uzaktaki bir sunucuya veri gönderilirken bilgisayardan modeme gider, modemden ise verilen IP adresine göre uzaktaki sunucuya gider, IP adresleri sınırlı miktarda olduğu için(IPv4'de sahip olabileceğiniz en fazla IP adresi sayısı 4 milyar civarı ve bu limite çoktan ulaşıldı, yeni IPv4 adresi üretilemediği için bu ve CGNAT gibi yöntemlerle sistem ayakta tutuluyor.) her bilgisayarın veya her cihazın kendine ait IP adresi olmaz, bu sistem bu sorunu çözüyor. IPv6 standart haline geldiğinde bu durum değişebilir tabii.
 
Son düzenleme:
192 ile başlayan IP adresi sizin yerel IP adresiniz. My IP sitesinden kontrol ettiğiniz IP adresi ise çıkış aldığınız, internet üzerindeki adresiniz.
 
Arkadaşlar Google'a my IP adress yazdığım zaman farklı adress çıkıyor ama CMD'den Ipconfig yazdığım zaman 192'li IP çıkıyor ve VPN'de kapalı. Hangisi doğru?
 

Dosya Ekleri

  • Capturerg.PNG
    Capturerg.PNG
    58,4 KB · Görüntüleme: 38

Geri
Yukarı