MyAnimeList puanı dikkate alınmalı mı?

Reddit'te bunun için linç yemiştim yabancılardan birkaç gün önce. MAL puanına bakıp izlemenin mantıksız olduğunu söylüyorlardı. Yıllardır dizi izleyen birisiyim. Çok fazla zamanı olan birisi de değilim. O yüzden her zaman IMDb'yi kontrol edip bir diziye başlıyordum. Anime izlerken de her zaman MAL kontrol edip izliyordum. Az olan zamanımı da leş gibi olan bir animeye vermek istemiyordum. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Yoksa Reddit'te boş linç mi yedim yabancılar tarafından? Siz dikkate alıyor musunuz MAL puanını?

Son düzenleyen: Moderatör:
Reddit'te bunun için linç yemiştim yabancılardan birkaç gün önce. Mal puanına bakıp izlemenin mantıksız olduğunu söylüyorlardı. Yıllardır dizi izleyen birisiyim. Çok fazla zamanı olan birisi de değilim. O yüzden her zaman IMDb'yi kontrol edip bir diziye başlıyordum. Anime izlerken de her zaman mal kontrol edip izliyordum. Az olan zamanımı da leş gibi olan bir animeye vermek istemiyordum. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Yoksa Reddit'te boş linç mi yedim yabancılar tarafından? Siz dikkate alıyor musunuz mal puanını?

Kişiden kişiye değişir bu mesela ben animenin kesitine bakarak veeya fragmanına bakarak o animeyi izlemeye karar veriyorum bu şekilde puanı düşük olan anime olsa bile benim için güzel bir anime çıkma şansı oluyor ha ama mal da puan bakmak bence o kadar mantıklı değil sonuçta çoğunlukla 6 veya 7 puan alıyor yeni animeler bu da en sonunda aynı şeyleri izlemekten sıkılmana yol açabilir benim fikrim bu.

Ürün satın aldığım zamanlar dışında asla başka insanların puanlandırmalarını dikkate almam. Kendi beynim var sonuçta, izleyip kendim karar verebilirim. Beğenirsem izlemeye devam ederim beğenmezsem bırakırım.

Ürün satın aldığım zamanlar dışında asla başka insanların puanlandırmalarını dikkate almam. Kendi beynim var sonuçta, izleyip kendim karar verebilirim. Beğenirsem izlemeye devam ederim beğenmezsem bırakırım.

Ben şeyi kastettim mal da genellikle toplu puanlama 6 ve 7 olur o yüzden kesitlere ve fragmanlara bakmak daha mantıklı bulduğumu söyledim.

MyAnimeList puanına göre izlemek doğru değil yani en azından animenin iyi veya kötü olduğunu puana göre karar vermek ve bunun puanı iyi o zaman anime iyidir demek doğru değil.

Bence izlenmez. Misal Ishuzoku Reviewers çıktığında ilk birkaç bölüm sonra myanimelist 1. sırasına çıkmıştı. Alttaki animelere bakınca hakaret gibiydi. Bir de hayranlar sorunu var. SNK için atıyorum 10 hesap açıp 10 puan verip 1. yapmak için uğraşan ve FMAB yerini korusun diye 10 hesap açıp SNK ne 1 veren hayran toplulukları vardı. İzle keyif al ya da bırak halindeki izleyicinin puanı hiç oluyor. Ben şahsen bugüne kadar hiç oraya bakıp izlemedim. Genelde Tumblr da gördüğüm gife göre başladım. İlk 100'ün 90'ını yoktur bende.

MAL puanı iyi diye animenin kendisi de iyi olmaz. Onun yerine YouTube'da falan incelemesi varsa onu izle veya olmadı burada konu aç, MAL'in hatta genel NPC animecilerin hepsi toxic boş insanlar kaliteli şeyler yerine dopaminlerini arttıracak fan servis dolu animeleri izliyor, ve yetmezmiş gibi hakettiğinden iki katı fazla puan veriyorlar😅

Reddit'te bunun için linç yemiştim yabancılardan birkaç gün önce. MAL puanına bakıp izlemenin mantıksız olduğunu söylüyorlardı. Yıllardır dizi izleyen birisiyim. Çok fazla zamanı olan birisi de değilim. O yüzden her zaman IMDb'yi kontrol edip bir diziye başlıyordum. Anime izlerken de her zaman MAL kontrol edip izliyordum. Az olan zamanımı da leş gibi olan bir animeye vermek istemiyordum. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Yoksa Reddit'te boş linç mi yedim yabancılar tarafından? Siz dikkate alıyor musunuz MAL puanını?

Sousou no Frieren gibi "orta seviye" bir animenin, Fullmetal Alchemist gibi muhteşem bir yapımı geçtiği listeye bakarak anime izlenmez bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı