MySQL port 3306 hatası

nisaynmi

Zeptopat
Daha fazla  
Java IDE Eclipse kullanıyorum, MySQL ile aralarında bağlantı kuramıyorum port 3306 hatası alıyorum. Nasıl düzeltebilirim?

1742997618567.png

Aşağıdaki komutu CMD'ye yazıp kontrol eder misin 3306 porunda başka bir uygulama yer alıyor mu?

netstat -ano | findstr :3306

Ayrıca bu şekilde kullanmak yerine Docker'dan MySQL'i ayağa kaldırmanı tavsiye ederim, daha pratik.

Aşağıdaki komutu CMD'ye yazıp kontrol eder misin 3306 porunda başka bir uygulama yer alıyor mu?

netstat -ano | findstr :3306

Ayrıca bu şekilde kullanmak yerine Docker'dan MySQL'i ayağa kaldırmanı tavsiye ederim, daha pratik.

1742999303262.png

MySQL kullanıyor gözüküyor ama MySQL hiç kurmadım ilk kurmaya çalıştığım zaman port hatası vermişti

Eki Görüntüle 2454433

MySQL kullanıyor gözüküyor ama MySQL hiç kurmadım ilk kurmaya çalıştığım zaman port hatası vermişti
Farklı bir portta var gibi evet, bilgisayarında Dbeaver gibi bir veritabanı aracı varsa buna bağlanmayı dener misin? Eğer olmazsa muhtemelen Windows'taki güvenlik duvarı o portu kapattığı için bağlantı kuramıyorsun.

Dediğim gibi sorunlarla uğraşmamak adına bilgisayara direkt DB kurmak yerine Docker üzerinde konteyner olarak MySQL ayağa kaldırabilirsin, daha kolay olacaktır.

Yeni konular

Geri
Yukarı