N2820 sistemde masaüstü geç geliyor

ARDACD

Hectopat
Yer
Merkez/Niğde
RAM
SK Hynix 2GB DDR3L 1066MHZ CL7
SSD veya HDD modeli
WD Black 500 GB HDD
Ekran kartı
İntel HD Graphics 1GB
Anakart
Lenovo Lancer 5A6
İşlemci
Intel Celeron N2820 2.13GHZ x64
Selam. Ben Windows 10 kullanıyorum ve bilgisayarım gayet performanslı bir şekilde işlemesine rağmen oturum açma ekranından sonra uzun süre Windows beni fare imlecim ile baş başa bırakıyor. Geçenlerde oyun oynarken birden Windows mavi ekran verip yeniden başlatmıştı ama yeniden başlatıldıktan sonradan itibaren masaüstüm gecikmişti ve oyun dosyalarım, videolarım, fotoğraflarım, müziklerim ve uygulamalarımın çoğu silinmişti sonra silinen birçok şeyi EaseUS dtw ile geri getirmiştim ama sorunun HDD'den kaynaklandığına inanıyorum çünkü kullandığım HDD 2013 yılında piyasaya sürülmüş olarak üzerinde yazsa dahi, EaseUS dtw ile eski resimlerimi geri getirirken epey eski bir Windows XP masaüstü bilgisayardan çekilmiş ekran resimleri bile buldu ve bu resimler 2004 yılında çekilmiş olarak yazıyordu. Yani sorun bu şekilde henüz HDD değişimi yapamayacağım için masaüstünün gecikmesi sorununa ufak bir çözüm bulunursa sevinirim.

Windows 8.1'in üstüne çıkma o sistemle hocam. Windows 10 kurman hata olmuş o bilgisayara. Benim kuzenimde de Celeron N2840, 500 GB HDD ve 2 GB RAM( Casper) bulunduran laptop var onda da Windows 10 yüklü ve çok kasıyor.

W7 gibi RAM yiyor, Search, Update ve Defender Control ile de Defender kapalı başka işlem yapmadım.

O zaman geçebilirim. Search dışında dediğiniz diğer şeyleri kapatabilirim.

Arkadaşlar konuyu açalı epey bir zaman oldu fakat hala çözüm bulamadım ve benim aklıma mükemmel bir fikir geldi bu fikir ise bilgisayarı kapatmak yerine hazırda beklemeye almak. Artık hazırda beklet servisini kullanıyorum ve bu sayede açılması 10 saniye bile almıyor. Konuyu çözmemde yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler. Konu kapatılabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı