Naci İnci, kendisine tepki gösteren öğrencilerin hal hatırını sordu

Prof. Dr. Melih Bulu'nun yerine 15 Temmuz'da vekaleten Mehmet Naci İnci atanmıştı. Sonralardan Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Naci İnci, geçtiğimiz cumartesi (21.08.2021)'de rektörlüğe atanmıştı. Marmara ve Boğaziçi Üniversitesinin yeni rektörleri belli oldu

Melih Bulu gibi Naci İnci'de çok tepki topladı. Akademisyenler yüzde 95 oranında Naci İnci'yi reddetmesine rağmen gene de rektörlüğe atanmıştı. Dün makam aracından ayrılarak karşılaştığı öğrencilere "Nasılsınız" diye sordu. Naci İnci ve öğrenciler arasında aşağıdaki gibi diyalog geçti:
  • Nasılsınız?
  • İyi değiliz.
  • Nasıl iyi olabiliriz sizce?
  • Hala el sallayabiliyorsunuz.
  • Kime selam veriyorsunuz?
  • Hala yüzümüze bakabiliyorsunuz.
  • Utanmadan nasılsınız diye sorabiliyorsunuz.
Melih Bulu'da olanlar gibi büyük ihtimalle protestolar devam edecektir, Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan varsa Allah sabır versin. Seçilmiş bir rektör gelmediği sürece tepkinin biteceğini düşünmüyorum. Akademisyenlerin yüzde 95 oranında reddettiği birisi bir de. Umarım seçilmiş bir rektör gelir, protestolar da biter.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

 
Maalesef ki boğaziçi üniversitesi, batı yanlısı bir bürokrasi hakim. Kendileri hariç kimseyi barındırmazlar. Bence oraya bağımsız biri atanmalı.
 
Bunlarda amma uzattılar he! Ülke Afganlar'ın Suriyeliler'in işgaline uğruyor resmen, 10 sene sonra kadınlarımız kızlarımız pantolon bile giyip sokağa çıkamayacak bunlar rektör derdine düşmüş!
İyi hoş hakkınızı arayın da ülkenin daha büyük sorunları varken rektör olayını bu kadar büyütmek yanlış.
 

Geri
Yukarı