Nafaka kalkmalı mı?

Göğüs ve vajina dışında erkeklerle aynı olduklarını kastetmeye çalıştım. Onları sadece 1 çift göğüsten ibaret görmüyorum. Aynı olduğumuzu söylemeye çalışıyorum.

Erkek-kadın eşitliği diye bir taraflarını yırtıyorlar ya hani, bir erkek markete girip 4250'ye çalışabiliyor. Parası olmadığından evlenemiyor bile ve 1+1 dairede yaşıyor.
Aynılarını kadın da yapabilir desem "vııığ kadın o öyle yaşayamaz vııığ." derler.

Evet aynıyız ama sizin gözden kaçırdığınız nokta bizim toplumda kadının zorla konulduğu yer. Kadını köle gibi eve kapatıp çalışma hayatından koparanların sayısı çok fazla ülkemizde. Devlet sosyal yardım konusunda çok geride olduğu için 45 yaşında boşanan kadının durumu çok zor. Ayrıca market çalışanlarının çok büyük bir bölümü kadın. Siz çevrenizde gördüğünüz birkaç elitist insanı baz alarak tüm kadınlar hakkında olumsuz konuşuyorsunuz. Hata orada başlıyor zaten.
 
Almanya, Danimarka, İsveç gibi ülkelerde olsak nafaka ne derim de, ülkemizde bazı adamlar kendilerine eş değil adeta köle alıyor. 18 yaşında evlenip hiç çalışmasına izin verilmemiş bir kadın 45 yaşından sonra boşanınca ne iş yapıp geçinecek? Böyle kadınlar çevrenizde illa vardır benim çevremde de var. Nafaka ülkemizde şart. Onun dışında çalıştığı belirlenen, evlenen vs gibi kadınların nafakası kesilmeli tabii.
Gençken boşanabilir?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı