Nanelab Silk PLA filamentler nasıldır?

GKD

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
23
Yer
LTBE
Daha fazla  
Nanelab'ın silk serisi filamentlerinden daha önce kullanan var mı? Hyper PLA'larını kullandım ve memnunum ama silk serisi daha kırılgan oluyor, filament kırılabiliyor diye duydum ne kadar doğru bilmem. Deneyen varsa fikrini paylaşırsa sevinirim.

Ben siyah-lacivert ve kırmızı-altın-mavi renklilerini kullandım, basımda hiç sıkıntı yaşamadım ama Porima silk serisine göre parlaklığı bir tık daha düşük geldi gözüme,yine de tatmin edici sonuçlar veriyor. Hem Porima hem de Nanelab 100-250 mm/s hızlarda basmama rağmen parlak dokuyu elde edebiliyorum. Dayanıklılık açısından ise bir kere masaya tutturmalık mengene benzeri bir tasarımı silk ile bastım ve sıkıştırmaya çalışırken kırıldı, basma hızından infill oranına kadar birçok parametre olduğu için işin içinde pek bir şey diyemiyorum, aynı tasarımı hyper serisi ile basmadım ama diğer bastığım parçaları düşününce sanki hyper dayanırdı gibime geliyor. Sanırım en mantıklısı bir rulo alıp kendiniz denemek olacaktır.

Ekleyeyim unutmadan, kırılmadan kastınız filamentin nem aldığından kırılgan olması veya hotend'in içinde kalması gibi bir problemse böyle bir şeyi ne hyper'da ne de silk'te hiç yaşamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı