Narin Güran davası sonuçlandı

Hayır, kim öldürdü ve neden öldürdü gibi önemli sorular var cevaplanmayan, veya cevaplanıp da halka sunulmayan. Nevzat'ın cezası düşük gibi belki de bir itirafta bulunmuş olabilir.

True dedective dizisinde 1. sezonda bir aile vardı. Nesilden nesile çocuk istismarlığı geçen bir aile, nüfuzlu bir aile. Yüksek yerlerde tanıdığı olan veya yüksek yerlerde olan bir aile. Korkunç bir eylemi normal bir ritüele dönüştüren ve bunu yapmaktan zevk ve gurur duyan bir aile.

Narin güran davası ne zaman aklıma gelse bu aileyi düşünürüm. Daha yazacaklarım var, ama yazmak istemiyorum.

Hakimlerin savcıların çözemediği bir olay işte. Göz boyamak amaçlı iki kişiye müebbet ver, halk baktı ceza almışlar tamam işte halkın gazını aldı adamlar. Narin de aciz t*rk adaletinin tozlu raflarına kaldırıldı maalesef. Geçmiş olsun, bir çözülemeyen dava, bir de ölen ufacık bir kız çocuğundan başka hiçbir şey yok elimizde. Türk milletinin başı sağolsun, herkes o kızı evlat edindi bu süreçte.
Dediğiniz gibi olabilir. Olay çözülememiş olabilir bu arada buna şaşırmam. Doğunun bir köyüydü bildiğim kadarıyla. Benim anlamadığım olay çözülemeyen olayın üstünden birilerine ceza nasıl verebiliyorlar?

Dediğiniz gibi olabilir. Olay çözülememiş olabilir bu arada buna şaşırmam. Doğunun bir köyüydü bildiğim kadarıyla. Benim anlamadığım olay çözülemeyen olayın üstünden birilerine ceza nasıl verebiliyorlar?
Dediğim gibi göz boyamak için her türlü her şeyi yapar bizim halkımız. Belki şey olabilir, bu süreçte çapraz sorgu yaparken birinin yalanı yakalanmıştır. Bu yalan sayesinde de işlenen bir suçu tek değil, çete halinde işledikleri için suçları artmıştır. Yani aklıma en kötü ihtimal bu geliyor.

Hocam bu çok saçma değil mi o halde? Bu kişiler yapmış olabilir dediğim gibi hiç takip etmedim ama bu kişilerin yaptığından emin olunamadıysa, bu kişilere nasıl ceza verebiliyorlar? Medyada bu kadar gündem olan ve Türkiyede 7'den 70'e herkesin duyduğu bir olayı tüm şeffaflığıyla açıklamıyorlarsa o da ayrı olay.
Nevzat Bahtiyar dediğim kişi, Narin'in bedenini taşıyıp dereye atan şahıs. Aynı zamanda Salim Güran'ın Narin'i öldürdüğünü söylemişti diye hatırlıyorum.
Davanın sonuçlanması biraz erken olmuş gibi ha?(!)

Öldüreni hala bulamamışlar diye duydum.
Evet, bulamadılar.

Yine de "ağırlaştırılmış idam" dahi getirilmeli.

Kötüye kullanılabilir bence hocam. Suçlu olarak idam edilecek olanların her zaman suçlu olduğu ne malum? Şu an bile haksız yere yargılanmak denen bir şey varken bir de üstüne idam gelince neler olabilir siz düşünün.

Nevzat Bahtiyar dediğim kişi, Narin'in bedenini taşıyıp dereye atan şahıs. Aynı zamanda Salim Güran'ın Narin'i öldürdüğünü söylemişti diye hatırlıyorum.

Evet, bulamadılar.
Hocam suç kanıtlanana kadar herkes suçsuzdur. Nevzat Bahtiyar'ın rolü ne bilmiyorum ama suçu kanıtlandıysa elbette ceza verilmeli. Açıkçası benim karşı çıktığım olay, suçlar kanıtlanmadan, olay çözülmeden insanlara ceza veriliyor olması.

Kötüye kullanılabilir bence hocam. Suçlu olarak idam edilecek olanların her zaman suçlu olduğu ne malum? Şu an bile haksız yere yargılanmak denen bir şey varken bir de üstüne idam gelince neler olabilir siz düşünün.
Doğru işin orası da var. Bundan önce kanunların ve adalet çalışanlarının, dolayısıyla ülkenin birçok sisteminin, düzeltilmesi gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı