NAS sistemlerinde eş zamanlı Excel ve Word kullanılabilir mi?

selcukustun

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Küçük bir işletme sahibiyiz ve alanımız turizm.

3 bilgisayardan anlık olarak tura kayıt aldığımız zamanlar oluyor ve aynı zamanda aynı Excel ve Word dosyasına erişmemiz gerekiyor. Bundan önce Drive sistemi kullanıp sürekli yükleyip paylaşmasını bekliyorduk ama süreç doğal olarak yavaş ilerliyor ki internet yoksa ağ sağlayıcısından kaynaklı olarak zaten böyle bir şansımız yok. Acaba nas sistemlerde bu işlemi gerçekleştirebilir miyiz? Veya daha ucuz önerisi olan arkadaşlarımız var mı?

Almak istediğim cihaz fiyatından dolayı bu:
Hikvision Home Nas Afs H1001 Çoklu Depolama Ünitesi HS-AFS-H100I

Değerli önerileriniz için şimdiden teşekkürler…

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam isterseniz Google Dökümanlar kullanabilirsiniz. Biz de iş yerinde eş zamanlı ofis dosyalarına ihtiyaç duyuyoruz ve Google Dökümanlar'ı kullanıyoruz, online ve direkt eş zamanlı. Ayrıca direkt ofis dosyalarını destekliyor, docx gibi formatları. NAS gibi karmaşık sistemler yerine sadece bunu kullanabilirsiniz. Deneyin yine de, belki beğenmezsiniz Google Dökümanlar'ı.

İkimizde aynı dosyada çalışacağız.
Ben dosyayı açtım.
5. satıra X şahıs bilgilerini girdim.
Sen açtın, 5. satır boş y şahısı girdin.
Sen dosyayı kaydettin. Kapattın.
Ben dosyayı kaydettim. Kapattım.
5. satır X şahıs oldu yden eser yok.

Sorun bu olabilir mi diyorsunuz?
Çalıştığınız dosya için örnek verirseniz belki çok basit bir data base işinizi görüyordur.

Hocam isterseniz Google Dökümanlar kullanabilirsiniz. Biz de iş yerinde eş zamanlı ofis dosyalarına ihtiyaç duyuyoruz ve Google Dökümanlar'ı kullanıyoruz, online ve direkt eş zamanlı. Ayrıca direkt ofis dosyalarını destekliyor, docx gibi formatları. NAS gibi karmaşık sistemler yerine sadece bunu kullanabilirsiniz. Deneyin yine de, belki beğenmezsiniz Google Dökümanlar'ı.

Bunu aslında bizde kullanıyoruz fakat beni bazen Drive uygulaması kanser ediyor. Kafasına göre eşleme yapıyor bazen yapmıyor. Sistemi bazen gereksiz yüklüyor vb. sorunlardan dolayı tercih etmemek istiyorum.

İkimizde aynı dosyada çalışacağız.
Ben dosyayı açtım.
5. satıra X şahıs bilgilerini girdim.
Sen açtın, 5. satır boş y şahısı girdin.
Sen dosyayı kaydettin. Kapattın.
Ben dosyayı kaydettim. Kapattım.
5. satır X şahıs oldu yden eser yok.

Sorun bu olabilir mi diyorsunuz?
Çalıştığınız dosya için örnek verirseniz belki çok basit bir data base işinizi görüyordur.

Aslında birebir dediğiniz durum ama şöyle kısaca anlatayım. Her tur için ayrı bir Excel dosyası oluşturuyoruz. Bir sayfasında katılımcı bilgileri bir sayfasında ödeme bilgileri vs falan var. Aslında aynı anda aynı dosyaya erişim olma durumu olmayacağını sanmıyorum. Ama bunu çözme şansı yok mu hiçbir şekilde? (mesela otokayıt sistemi kurmak gibi Excel'de. Galiba o Cloud'a yedekliyordu ama)

Hikvision Home nas bu linklediğim cihazı düşünüyorum. Kullanıcısı olan varsa onlardan da destek almak isterim aslında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu aslında bizde kullanıyoruz fakat beni bazen Drive uygulaması kanser ediyor. Kafasına göre eşleme yapıyor bazen yapmıyor. Sistemi bazen gereksiz yüklüyor vb. sorunlardan dolayı tercih etmemek istiyorum.

Aslında birebir dediğiniz durum ama şöyle kısaca anlatayım. Her tur için ayrı bir Excel dosyası oluşturuyoruz. Bir sayfasında katılımcı bilgileri bir sayfasında ödeme bilgileri vs falan var. Aslında aynı anda aynı dosyaya erişim olma durumu olmayacağını sanmıyorum. Ama bunu çözme şansı yok mu hiçbir şekilde? (mesela otokayıt sistemi kurmak gibi Excel'de. Galiba o Cloud'a yedekliyordu ama)

Hikvision Home nas bu linklediğim cihazı düşünüyorum. Kullanıcısı olan varsa onlardan da destek almak isterim aslında.

Bence sizin işiniz dandik bir host, domain ve bir kullanıcı paneliyle çok da ucuza çözülür. Bu sorunların hiçbirini de yaşamazsınız.

Aylık 1 dolarlık hostingde MySQL de var. Domain zaten bedavadan az pahalı. Hem sunucu açıkmış kapalıymış gibi dertlerinizde olmaz. Her bilgisayardan da ulaşırsınız.

Bence sizin işiniz dandik bir host, domain ve bir kullanıcı paneliyle çok da ucuza çözülür. Bu sorunların hiçbirini de yaşamazsınız.

Aylık 1 dolarlık hostingde MySQL de var. Domain zaten bedavadan az pahalı. Hem sunucu açıkmış kapalıymış gibi dertlerinizde olmaz. Her bilgisayardan da ulaşırsınız.

Cahilliğime verin ama bu sistemi ben nasıl Windows'ta NAS gibi ağdan erişilebilir ortak dosya halinde kullanacağım?

Bizim çalışanlarımız öyle uzaktan bağlaniyim dosyaya gireyim değiştireyim kapatayım gibi bir bilgiye sahip değiller önlerinde kısayol olacak 3 PC'de ve kafalarına göre sanki bir Windows dosyasıymış gibi tıklayıp ilgili değişiklikleri yapmış olacaklar. Bende bunun üzerine hem de verileri yedekleyeceğim ki PC'den biri patlarsa en azından diğerlerinden erişiyim. Aslında temel anlamda NAS'ı bu yüzden istiyordum.

Cahilliğime verin ama bu sistemi ben nasıl Windows'ta nas gibi ağdan erişilebilir ortak dosya halinde kullanacağım?

Bizim çalışanlarımız öyle uzaktan bağlaniyim dosyaya gireyim değiştireyim kapatayım gibi bir bilgiye sahip değiller önlerinde kısayol olacak 3 PC'de ve kafalarına göre sanki bir Windows dosyasıymış gibi tıklayıp ilgili değişiklikleri yapmış olacaklar. Bende bunun üzerine hem de verileri yedekleyeceğim ki PC'den biri patlarsa en azından diğerlerinden erişiyim. Aslında temel anlamda Nas'ı bu yüzden istiyordum.

Basit bir internet sitesi yaptıracaksınız. Hazır scriptte olur. Çalışanlara kullanıcı adı ve şifre vereceksiniz. Bir arayüz üstünden girip databaseye işleyecekler veya görüntüleyecekler. Aklınıza gelen bütün sistemlerden ucuza gelir.

Geri
Yukarı