Selamlar, eğitim + meslek hayatını sadece okulda alınan derslere indirgemeyin, ders kredisi hesabına hiç girmeyin lütfen.
Bilişimden uzak durmak isteyen, "...Kafa basmıyor. Sevmemeye başladım. Zevk vermiyor..." diye yorum yapan birisine endüstri mühendisliği (herhangi bir mühendislik aslında) önermemek daha iyi olacaktır.
Dediğiniz Üretim Planlama, Tedarik Zinciri Yönetimi vb. alanlarda çalışan endüstri mühendislerini masasında bir şeyleri onaylayıp, önüne gelen bazı planlara imza atan kişiler olarak görmemeliyiz. Hadi diyelim ki kod yazmadı (mesleğinin ilk yıllarında illa ki ya firmanın crm vb. yazılımlarını customize etmesini/ek modül yazmasını isterler, firma dandik ise excel kullanıyordur onlara makro yazar yıllarca); daha sonrasında firmanın kullandığı erp yazılımlarını ya da scms (bunlar dediğiniz alanlar için, yoksa endüstri mühendisinin erpden de anlaması beklenir, yeri gelir cad öğreneceksin bile diyebilirler ) kullanabilmesi, istenileni ekleyebilmesi, istenilen raporu hemen çekebilmesi, bu yazılımlar üzerinden ya da yazılımların outputlarına göre kendi yorumu ile sistemin analizini yapması vb. vb. beklenir.
Bu noktada da bu endüstri mühendisinin "biz okulda koca 4 senede, yazılım dersini 1 ders almıştık yea" deme lüksü yoktur.