Nasıl daha iyi bilgisayar kullanabilirsiniz?

Qwerty delisi

Kilopat
Katılım
7 Kasım 2014
Mesajlar
435
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Bu yazı rehber niteliğinde olup 2 ayrı bölümde incelenecektir. Birkaç senedir bilgisayarı çok kurcalayan birisi olarak bazı sıkıntılı durumlara düşülmemesi için tecrübelerimden faydalanarak yazıyorum.

Basit kullanıcılar için:
1- Güvenlik programı satın almalısınız. İnternete bağlı bilgisayarlar günlük hayat içerisinde bir sürü zararlı yazılımla karşılaşır. Basit kullanıcılar için hiçbir sınırlandırma olmadan bundan korunmanın en kolay yolu güvenlik programlarıdır.
2- Masaüstünüzü düzenli kullanın. Genel olarak en gerekli klasörler "Müziklerim", "Resimlerim", "Oyunlarım" ve "Diğer"dir. Özellikle "Diğer" klasörünün değerini hemen anlayacaksınız. Böylece istediğiniz dosyayı heryeri incik cincik etmeden tez zamanda bulup vakit kaybetmezsiniz.
3- Yılda bir işletim sisteminizi yenileyin(formatlayın). Bunun için Technopat da rehberler var, onlardan yararlanabilirsiniz. Tavsiye etmiyorum ama herhangi bir bilgisayarcıya da götürebilirsiniz.
4- Birden fazla tarayıcı bulundurun. Mesela Türkanime Tv'de "Odnoklassniki" seçeneğinden anime izlemek istiyorum. Bir tarayıcı açmıyor, diğeri açıyor. Bunun gibi şeylerle karşılaştığınızda hızlı çözüm üretirsiniz.
5- Muhakkak belirli konular için kendinize forum ve facebook sayfaları bulun. Çözüm ararken psikolojiniz bozulmaz. Ayrıca İngilizce forumlar genel olarak Türkçelerden daha çok bilgi barındırır, bunu unutmayın.
6- "Sticky Notes" Windows uygulamasını kullanın. Şahsen o kadar fazla mailim, oyun hesabım ve üyeliklerim var ki, imkanı yok bunları depolayamam. Bu program dehşet iş görüyor.
7- Basit kullanıcılar için son olarak kısayolları ezberlemeleri gerekecektir.

Üst seviye(meraklı) kullanıcılar için:
1- Basit kullanıcıların aksine, güvenlik programı kullanmayın. Şimdiye kadar o kadar çok dosyamı sildi ki bu yaratık, acılarım hala dinmedi. Bunun yerine CCleaner gibi programları kullanıp hangi siteye girdiğinize ne indirdiğinize dikkat edin yeter.
2- Kasanızı arada sırada temizleyin. Isıyı ciddi anlamda düşürüyor.
3- Kullanmadığınız eski programları silmeyin. Bir yerde toparlayın hepsini, muhakkak içlerinden birine bir gün ihtiyaç duyacaksınız.
4- Sürücülerinizi sürekli güncelleyin. Küçük hatalar giderilip, performans yükseltilir.
5- Format Factory, AIDA64, Daemon Tools bilgisayarınızda bulunsun.
6- En temel programların ve en önemli arşivlerin bulunduğu bir yedeğiniz bulunsun. Format atacağınız zaman kullanırsınız, format sonrası o boşluğa düşmezsiniz.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Daha sonra aşağıya eklemeler yaparak başlığı zenginleştireceğim. Okuduğunuz için teşekkürler...
 
Faydalı bir konu olmuş. Bence konuyu masaüstü bölümünede açmalısınız. Daha fazla insana yardım etmiş olursunuz.(y)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı