Nasıl disiplinli bir insan olabilirim?

Algan21

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle, kendim hakkında bazı şeyleri tanıtmak istiyorum.

2 yıldır spor salonuna (gym) gidiyorum, ancak bu süreye göre iyi bir ilerleme kaydedemedim.

Aslında spor salonuna gitmek ve antrenman programımı uygulamak konusunda bir problemim yok. Sorunum tam anlamıyla beslenme ile ilgili. 100 kg'dan 76 kg'a düştüm ve şimdi kas kazanmak üzerine çalışıyorum. Ancak diyetlerimi uzun süreli olarak uygulamakta zorlanıyorum. Bu 2 yıllık süre içinde en uzun diyetime yalnızca 15 gün devam edebildim.

Sadece diyet konusunda değil, YKS konusunda da disiplinsiz bir insan olduğum için başarısız oldum. Şimdi ise 2 yıllık bir okul okuyup DGS ile lisansa geçiş yapmak istiyorum.

Yani anlayacağınız, akademik ve spor hayatım konusunda oldukça ciddi olup başarılar elde etmek istiyorum. Ancak disiplinsiz olduğum için çok yavaş ilerleme kaydediyorum.

Daha disiplinli bir insan olabilmem için ne önerirsiniz?

Artık beslenmemi kontrol edebiliyorum. Kaslı ve yağsız bir fiziğe sahip olma isteğim o kadar güçlü ki, iştahım bir anda kesildi ve protein ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye başladım. Sabahları fitness yapıyor, akşamları ise koşuya çıkıyorum. Kaldırdığım ağırlıklar ve koştuğum süre her geçen gün artıyor.

Son 30 gündür rafine şeker ve beyaz ekmek tüketmiyorum. 5 Ağustos'ta bu konuyu açmıştım ve spor yapma konusunda zaten disiplinli olduğumu belirtmiştim, ancak beslenmemi kontrol etmekte zorlandığımı söylemiştim. Şimdi bir ay geçti ve bu süre boyunca beslenmemi başarılı bir şekilde kontrol etmeyi başardım. Artık bu konuda da disiplin kazandığımı söyleyebilirim.

Sonuç olarak, her şeyin mükemmel olmasını bir anda beklemek gerçekçi değil. Farklı alanlarda kendimizi geliştirmeli ve bu alanlarda alışkanlıklar edinmeliyiz. Ben de şimdi hayatıma yeni alışkanlıklar eklemeye çalışıyorum ve bu şekilde daha başarılı ve donanımlı bir insan olacağıma inanıyorum. Teşekkürle

05.09.2024 Güncelleme..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı