Nasıl kilo verebilirim?

Öncelikle benimle ilgilenip düzgün bir şekilde çözümler yazdığın için çok sağ ol ve en mantıklı cevaplar da seninkiler gibi gözüküyor etrafımda pek kilolu insanlar yok ama YouTube'den zayıflama günlüğüyle alakalı videoları araştırıcam ve yakınımda bir spor salonu var orayada gitmeyi planlıyorum ve kalori açığıyla zayıflamayı deneyeceğim tartıyı bugün sipariş edeceğim 5 - 6 güne gelir bugünden başlamalı mıyım yoksa tartı gelince mi başlamalıyım?
Şimdiden hafiften başlayabilirsin. Hani kendini aşırı da zorlama ama sınırlarını görmeye çalış. Ne kadar yemeden durabiliyorsun ne kadar kendini kontrol edebiliyorsun vs. bunları anlamaya çalış. Kimse seni senden daha iyi tanıyamaz. Kendi diyetisyenliğini kendini tanıyarak yapabilirsin. Emin ol, çoğu diyetisyen saçma sapan tavsiyeler veriyor zaten. Spor salonunda da hafifte olsa kaslarını çalıştır. Vücudumuzdaki kiloların hepsi yağ değil bundan ötürü sadece yağ yakmak istiyorsak vücudumuzdaki kasları da korumalıyız. İlk başladığında hızlıca kilo kaybedersin büyük ihtimal çünkü vücudun ödem atacaktır. Bol bol su iç ve tuzu bu dönemde az alırsan vücudun daha az su tutacaktır. Zaten kilo verdiğini görünce motive olursun. Kaslarını korumak için de temel hareketleri yapmanı öneririm: çömelme ve kalkma (squat), itme (şınav ya da bench press), çekme (barfiks ya da row) gibi. Yardımcı olurlar zaten gideceğin salonda. Bu söylediğim hareketler başta zor gelir kolay versiyonlarını yaparsın. Bunlar seni hem güçlendirir hem de kaslarını korumuş olursun. Hepsi aynı anda farklı birçok kası çalıştırdığı için hem zamandan tasarruf hem de çok etkili. Kalan zamanında da kardiyo (koşu, bisiklet vs.) yaparsın. Kimsenin söylediklerine de güvenme, kendin araştır. Bu konularda çok boş ve yanlış bilgi var. Yine bir sorun olursa etiketlersen yardımcı olurum görünce.
 
Her şey iradene sahip çıkma durumunla alakalı. Bir süre yemeden dur. Ciddiyim bir süre dayanmaya çalış miden alışıyor bu duruma. Zaten sonrasında kendi yemek istemiyorsun. Ve az yiyip zayıflıyorsun.
 
Hocam çok top oyna, sabah yumurta ile ekmek domates ye ama doyma hissin bekleme kalk. Bol bol su için, basketbol da oynayın ya da kalecilik yapın, boy uzarsa kilo da boya gider.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı