Nasıl kitap okuma alışkanlığı kazanılır?

ahmedemirel

Hectopat
Katılım
12 Kasım 2019
Mesajlar
168
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi geceler değerli dostlar. Direk sadede geleyim. Ben kitap okuma alışkanlığı sıfır olan biriyim. Kitap kurdu olmak istiyorum. Orta halli gelirim var. Sıfırdan en temelden başlamak istiyorum bu konuda bilgisi olanların yönlendirmesine ihtiyacım var. Neyle başlayayım?
 
Film izleyecegine roman oku. Eksi sozluk okuyacagina makale oku. Youtube seyredecegine o konunun kitabini alabilirsin falan filan. Ben zamaninda yanlis yaptim sen yapma, kitap okumak icin okunmaz. Nasil ki film izlenmek icin izlenmezse.
 
Kallavi ağır romanlardansa, edebiyatı basit, 80-90 sayfalı kitapları okumayı tercih et öncelikle. Daha sonrasında zaten okumadan duramayacaksındır.
Jonh Steinbeck'ten Fareler ve İnsanlar ile başlayabilirsin. Ben bu kitapla başlamıştım.
 
Teşekkür ederim değerli görüşleriniz için. Sanki kitap okumayınca geçen zamanı boşa geçmiş gibi hissetmeye başladım bir kaç gündür. Birkaç gündür kafa yoruyorum buna. Bakıyorum hayatımız zaten monoton ev iş. Bazen bilgisayara oturuyorum ama sanki zamanım boşa geçiyormuş gibi hissediyorum. Nasıl denir eğer kitap okumaz isem geçen her zaman boşa gidecek gibi geliyor bu aralar bana.
 
Şuan senin dikkatini en çok çeken konuyla ilgili bir kitap alarak işe başla. Mağaza mağaza gez ve en çok heveslendiğin kitabı al. Kitabı okurken parça parça değil de uzun soluklu olarak devam et. Bir de okuma yaparken kendini dış dünyadan soyutlarsan ve kitabın dünyasına girersen o kadar zevkli oluyor ki anlatamam. Ben genelde yorganın altında okuma ışığıyla okuyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı