Nasıl oyun animasyonları yaparım?

Peki siz bunu nasıl öğrendiniz? Kanalda ve video açıklamasında bahsi geçen animasyonun Blender ile yapıldığına dair hiçbir şey göremedim. Animasyon sadece Blender ile yapılmıyor.
Tahmin etmek zor değil, bu tür animasyonların çok büyük çoğunluğu Blender'da yapılıyor.

Ayrıca kanalda şöyle bir video var:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tahmin etmek zor değil, bu tür animasyonların çok büyük çoğunluğu Blender'da yapılıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu tür animasyonların çoğunluğu Blender ile yapılıyor olması o videodaki animasyonun Blender ile yapıldığını doğrulamıyor. Ayrıca gönderdiğiniz çok harika bir videoymuş. Keşke başlığını okuyup birkaç saniye izleseydiniz göndermeden önce.
Videoyu yapan kanalda zaten bunu hakkında esprili ve gerçek videolar var.
Yani?

Bu tür animasyonların çoğunluğu Blender ile yapılıyor olması o videodaki animasyonun Blender ile yapıldığını doğrulamıyor. Ayrıca gönderdiğiniz çok harika bir videoymuş. Keşke başlığını okuyup birkaç saniye izleseydiniz göndermeden önce.

Yani?

Dediğim gibi esprili ve gerçek videolar var. Blender kullanıldığı çok açık.

Amacın ne bilmiyorum, bilmek de istemiyorum açıkçası.

Kendimi bildim bileli oyun, 3D model ve animasyon sektöründe olan biriyim. Bildiğiniz tüm animasyon ve modelleme programlarını kullanmış; hangisinin nerede, ne amaçla kullanıldığını bilen biriyim. Burada da Hyper adlı arkadaşın amacı Source oyun motorunu kullanan oyunlara yapılmış atölye öğelerinden (örneğin Garry's Mod, Insurgency vs.) modelleri alıp "Reload" animasyonu eklemek ve render almak (En azından birkaç sene öncesine kadar, şu an oyun şirketleri için animasyon üretmeye kadar gitmiş, tebrik etmek lazım.). Belki de modelleri bile kendi yapıyordur (troll şarjörlerden bahsetmiyorum, onları kendi yaptığı çok açık zaten.), kişi hakkında o kadar bilgim yok. Bunu ilk saniyesinde tahmin etmek hiç de zor değil benim için. :) Ki bu tür animasyonlar yapan yüz binler var YouTube'da, bu arkadaş da onlardan biri.

Ayrıca kanalda troll amaçlı videolar var. Adam "Nasıl bu animasyonları yapıyorsun?" sorularına karşı kullandığı animasyon programının nasıl kullanmaması gerektiğini espirili bir şekilde anlatmış. İzlemeden video atacak birisi değilim, konu ilk açıldığında kanalına gidip birkaç videosunu izlemiştim zaten.

Peki siz bunu nasıl öğrendiniz? Kanalda ve video açıklamasında bahsi geçen animasyonun Blender ile yapıldığına dair hiçbir şey göremedim. Animasyon sadece Blender ile yapılmıyor.
Yapan kişi Hyper. Adam yıllardır Blender kullanıyor. Tonla videosu var. 2013 tarihinden beri Blender kullanıyor. Belki daha eski. Canlı yayınlarda da blender ile animasyon yapmış.
Amacın ne bilmiyorum, bilmek de istemiyorum açıkçası.

Kendimi bildim bileli oyun, 3D model ve animasyon sektöründe olan biriyim. Bildiğiniz tüm animasyon ve modelleme programlarını kullanmış; hangisinin nerede, ne amaçla kullanıldığını bilen biriyim. Burada da Hyper adlı arkadaşın amacı Source oyun motorunu kullanan oyunlara yapılmış atölye öğelerinden (örneğin Garry's Mod, Insurgency vs.) modelleri alıp "reload" animasyonu eklemek ve render almak (en azından birkaç sene öncesine kadar, şu an oyun şirketleri için animasyon üretmeye kadar gitmiş, tebrik etmek lazım.). Belki de modelleri bile kendi yapıyordur (troll şarjörlerden bahsetmiyorum, onları kendi yaptığı çok açık zaten.), kişi hakkında o kadar bilgim yok. Bunu ilk saniyesinde tahmin etmek hiç de zor değil benim için. :) ki bu tür animasyonlar yapan yüz binler var YouTube'da, bu arkadaş da onlardan biri.

Ayrıca kanalda troll amaçlı videolar var. Adam "nasıl bu animasyonları yapıyorsun?" Sorularına karşı kullandığı animasyon programının nasıl kullanmaması gerektiğini espirili bir şekilde anlatmış. İzlemeden video atacak birisi değilim, konu ilk açıldığında kanalına gidip birkaç videosunu izlemiştim zaten.

Aslında MK18 yapması çok zor. Şarjörleri kendisi yan yana dizmiş, yapmamış. Model hazır gibi duruyor. Insurgency'den almış olabilir. Ayrıca bende bu işin içindeyim tabii bu yıl başlayabildim ondan önce 2D ile uğraşıyordum tabii sektörü yıllardır takip ediyorum. Siz ne kullanıyordunuz genel olarak? Bana maya 2020 çok karışık geldi. 3DS Max ve cinema4D denemedim. Zbrush'a ise daha başlayamadım. Şu an Blender'da obje modelleme yapıyorum animasyona geçeceğim.

Bildiğiniz tüm animasyon ve modelleme programlarını kullanmış; hangisinin nerede, ne amaçla kullanıldığını bilen biriyim.
Peki madem.. Buraya bana taraf tutman için yazmadım, çok da önemsediğim bir konu olmaz açıkçası.
Soruyu da başkasına sordum, bilen de bilmeyen de yorum yapsın hiç sorun değil ama kanaldaki önceki içeriklerden yola çıkarak tahmine dayalı bilgiyi kesin olarak göstermek yanlış.
Blender programını kötülemiyorum, kullanılamaz da demedim, o videoda kullanılmamış da demedim. Sadece işkembeden sallama bilgi verilmesin yeterli. Animasyon ve modelleme programları hakkında bilgiliymişsin, böyle bir animasyon yapmak için Blender kullanmanın zorunlu olmadığını da bilirsin diye umuyorum.
Tek inandığınız o kanaldaki bilgiler ise, şöyle de bir video var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı