Nasıl oyun animasyonları yaparım?

Peki madem.. Buraya bana taraf tutman için yazmadım, çok da önemsediğim bir konu olmaz açıkçası.
Soruyu da başkasına sordum, bilen de bilmeyen de yorum yapsın hiç sorun değil ama kanaldaki önceki içeriklerden yola çıkarak tahmine dayalı bilgiyi kesin olarak göstermek yanlış.
Blender programını kötülemiyorum, kullanılamaz da demedim, o videoda kullanılmamış da demedim. Sadece işkembeden sallama bilgi verilmesin yeterli. Animasyon ve modelleme programları hakkında bilgiliymişsin, böyle bir animasyon yapmak için Blender kullanmanın zorunlu olmadığını da bilirsin diye umuyorum.
Tek inandığınız o kanaldaki bilgiler ise, şöyle de bir video var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Titanfall 2'nin animasyonlarını da yaptığı için 3DSMax veya Maya kullanmış olabilir.
SFM'de animasyon yapmadım pek. Genel olarak duvar kağıdı vs. yaptım Blender'da da birkaç modelim var animasyonu ilk defa deneyeceğim. 3Ds Max ve Maya'yı da deneyeceğim.
Üçünü birden denemeyin. Hangisi size uygunsa onu kullanın. Ayrıca Maya ve 3DSMax öğrenciler için 1 yıllık deneme sürümü veriyor (3DSMax için tam emin değilim.). Blender ise zaten ücretsiz.

Titanfall 2'nin animasyonlarını da yaptığı için 3DSMax veya Maya kullanmış olabilir.

Üçünü birden denemeyin. Hangisi size uygunsa onu kullanın. Ayrıca Maya ve 3DSMax öğrenciler için 1 yıllık deneme sürümü veriyor (3DSMax için tam emin değilim.). Blender ise zaten ücretsiz.
Yani demek istediğim denedikten sonra en iyisi hangisi ise ona yönelmek. SFM ve Blender deneyimim var 3Ds Max ve Maya'yı deneyip bana göre en uygununu seçeceğim. Dediğiniz kampanya aklıma yattı araştıracağım.

Peki madem.. Buraya bana taraf tutman için yazmadım, çok da önemsediğim bir konu olmaz açıkçası.
Soruyu da başkasına sordum, bilen de bilmeyen de yorum yapsın hiç sorun değil ama kanaldaki önceki içeriklerden yola çıkarak tahmine dayalı bilgiyi kesin olarak göstermek yanlış.
Blender programını kötülemiyorum, kullanılamaz da demedim, o videoda kullanılmamış da demedim. Sadece işkembeden sallama bilgi verilmesin yeterli. Animasyon ve modelleme programları hakkında bilgiliymişsin, böyle bir animasyon yapmak için Blender kullanmanın zorunlu olmadığını da bilirsin diye umuyorum.
Tek inandığınız o kanaldaki bilgiler ise, şöyle de bir video var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ben "Blender kullanmak zorundasın!" diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum, söylediklerimi farklı yerlere çekmeyin lütfen.

Bu videosunu görmedim. Son dönemlerde daha büyük işlere giriştiği için 3DS Max'e geçmiş olabilir, kanalı takip eden birisi değilim sonuçta. Ama aşağıda attığım videolara bakarsanız kanalını açma amacını gerçekleştirdiği zamanlarda Blender kullandığı kanısına rahatlıkla varabiliriz, ki bu tür renderlar alan kişilerin %90'ı, haklı sebepler doğrultusunda Blender kullanıyor.

Ben konu sahibinin attığı videoda hangi programın kullanıldığını söylüyorum, siz niye inatla bunu kullanması gerektiğini irdeliyormuşum gibi davranıyorsunuz acaba? Böyle bir amacım olsa ilk mesajımda "Blender, 3DS Max, Cinema 4D gibi..." diye programları sıralamazdım zaten.

Son düzenleme:
Ben "Blender kullanmak zorundasın!" diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum, söylediklerimi farklı yerlere çekmeyin lütfen.
Ben söylediklerinizi bir yere çekmedim, belli ki siz çekmişsiniz. Orada yazdıklarımın anlamı 'Blender kullanmak zorundasın.' değil, diğer programlarla da veya Blender'a ek olarak birkaç program da kullanılmış olabilir.

Ben konu sahibinin attığı videoda hangi programın kullanıldığını söylüyorum, siz niye inatla bunu kullanması gerektiğini irdeliyormuşum gibi davranıyorsunuz acaba? Böyle bir amacım olsa ilk mesajımda "Blender, 3DS Max, Cinema 4D gibi..." diye programları sıralamazdım zaten.
Bir önceki mesajımda yazdığım gibi aynı şeyi tekrar ediyorum, ben "Blender programından yapılmış" diye kesin olarak söyleyen kişiye bu bilgiyi nasıl edindiğine dair bir soru sordum. Bu kadar kesin hükümle söylediğine göre bir bildiği vardır herhalde, ben de öğreneyim diye. Sonrasında tahmine dayalı olduğu ortaya çıktı. Siz de çıkıp "bu tür animasyonların çok büyük çoğunluğu Blender'da yapılıyor." diye cevap verdiniz komik bir video ekiyle. Her mesajımda sorma amacımı ve niyetimi hatırlatıyor olmama rağmen, sürekli aynı şeyleri tekrar ediyoruz. Umarım bu defa anlatabilmişimdir.

İşkembeden sallıyorum, o yüzden bu kadar emin konuşuyorum :)

Çok üzgünüm ama tam bir vakit kaybısınız, çatacak başka birilerini bulun lütfen.
Hahahaha! Ciddi olamazsın ya. Şurada kaç mesajdır ilkokul seviyesinde birine anlatır gibi tane tane anlatıyorum. Yine hangi dediğime alındınız, gücendiniz acaba?
Ve evet, çatma niyetinde olan ve vakit kaybı olan kişi belli sanırsam. Çok sevdiğim bir deyim var, yırtık çoraptan çıkmak gibi. O değerli vaktinizi harcayacak uğraş arıyorsanız işkembeden sallamaya devam edin o hâlde.

Emin misin? Açıklamaya bakacak olursak CS:GO için model yapan birinin modeli kullanılmış. CS:GO içinde özel bir haritada yapılmış olamaz mı?
Eminim. Herhangi bir mekan yok. Karekter yok. Obje yok. Sadece karakterin kolları ve silah var. Tabi isterse oyuna da geçirebilir ama bu video'da bir animasyon var. Ayrıca crosshair de yok, kapatmış olsa dahi CS:GO'da ki hiçbir silah bu şekilde ateş etmiyor.

Eminim. Herhangi bir mekan yok. Karekter yok. Obje yok. Sadece karakterin kolları ve silah var. Tabi isterse oyuna da geçirebilir ama bu video'da bir animasyon var. Ayrıca crosshair de yok, kapatmış olsa dahi CS:GO'da ki hiçbir silah bu şekilde ateş etmiyor.
Aslında yapılabilir.

Silah modelini, animasyonlarını, seslerini ve recoil şematiğini değiştirse; Hammer'dan kendine özel harita hazırlasa ve HUD'u kapatsa videodaki içerik çıkabilir. Ama o kadar uğraşacağına Blender'dan render alsa çok daha kolay olur :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı