Nasıl sigaradan uzak durabilirim?

Gusein

Hectopat
Yer
Azerbaycan/Bakü
Merhaba, 15 yaşındayım neredeyse her arkadaşım sigara içiyor (15, 16, 17 yaşlarında). İlk defa 3 ay önce içtim sonra sporda insanı etkilediği için bıraktım fakat 1 ay önce yeniden başladım arkadaşlarım içince içesim geliyor. Yani özetle nasıl sigaradan uzak durabilirim? Tabii ki, irade lazım bunu biliyorum fakat önerebileceğiniz daha basit bir yol var mı? Bağımlısı değilim sadece haftada 1-2 tane.

İsteği tetikleyecek durumlardan uzak durmanız gerekiyor. Arkadaşlarınızla birlikte olmanız size sigara içme isteği uyandırıyorsa -kusura bakmayın- arkadaşlarınızla aranıza mesafe koymanız gerekiyor. Tabii bu durumu onlara da uygun şekilde belirtip onların da anlayış göstermeleri gerekiyor.

Arkadaşlarının arkadaşın olmaması gerekiyor gerçekten. Alkol sigara veya değişik bir şey tüketen bağımlı arkadaşların 3 günde seni de o işe dahil etmesi kaçınılmaz.

Kendimden biliyorum içmesem bile çocuk dibimde 1 tane paket bitiyor ben zaten içmekten beter oluyorum.

Arkadaşlığı bırak ilişiği kes demiyorum direkt ama onlardan uzaklaşman gerekiyor. Spor yapıyorsan sporcu arkadaşlar edinebilirsin.

O kişilerle ilişkini keseceksin. Bizim sınıfta gizli gizli elektronik sigara içenler bile var. Ama ben hayatım boyunca ağzıma sürmedim. Neden? Çünkü hep o tiplerden uzak durdum.

1 ay önce yeniden başladım arkadaşlarım içince içesim geliyor.
Bağımlısın. Alo171

Bak ben ayda yılda bir kola içerim, cips yerim. Kafam esince gider alırım. Televizyonda birisinin yediğini/içtiğini görünce gidip almam.
Sigara daha önce içtim. Çevremdeki birçok kişinin içtiği durumlarda bile içmem. Çünkü bağımlı değilim.
Desen ki dumanından etkileniyorum, o başka. Sen içmek istiyorsun.

@Gusein Bana daha çok özenmekten dolayı gibi geldi. 15 yaşında insanlar bir şeylere çok özeniyor. Seni kötülemeye çalışmıyorum, tam bir şeylere özenecek yaştasın. Ama ileride çok pişman olursun. Sigaranın vücuda ne kadar zarar verdiğini, ne kadar pislik bir şey olduğu hakkında videolar falan izle. Bunu sürekli aklında tut ve uzak dur. Ailen de üzülür bu duruma yoksa.

Sadece sigaranın kafayı güzel yapmasından dolayı içiyorum.
Kafanızı güzel yapmıyor. İlk başlarda alışık olmadığınız için kanda ki oksijen miktarı hızla düşüyor ve başınız dönmeye başlıyor. Bunun devamını getirirseniz nikotin reseptörleri ölüye çıkmaya başlıyor ve bağımlı oluyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı