Nasıl sosyalleşebilirim?

Yer
EVREN
Öncelikle forumu çok sık rahatsız ettiğim için özür dilerim. Ancak burada insanlarla konuşmak, mesajlaşmak bana yalnız olmadığımı hissettiriyor.

Ben çok asosyal biriyim. Arkadaşım 1 tane arkadaşım var oda yanımda oturduğu için. Asosyal olduğum için annem üzülüyor. (15 yaşındayım.) Ben 6 yaşımdayken memleketimden Istanbul'a taşındım. Babam ben küçükken eve gelmezdi. Annem ile babamın arası iyi değildi. Hatta gitmemize aniden karar verdiler. Apar topar 2 günde falan hazırlanmışız. Daha 6 yaşımda olsam da bir işler olduğunu anlamıştım. İstanbul'a gittik. Annem ile babamın arası iyi değildi. 6 yıl istanbul da okudum. Hep tartışırılardı. Bir gün okula hasta olduğum için gitmedim. Anneme bir telefon geldi. Babam hapse atılmış. Bilmiyormuş gibi davrandım. İstanbul da baba dedem de bizle kalıyordu. Babamın hapse atıldığı zaman anne dedem bizi ziyarete geldi. Akşam baba dedem anne dedeme;
İsmi lazım değil "içeri almışlar" dedi.
Babam hapisten çıktı. Dava açmadıkları için 3 ay falan yattı. Hapisten çıktığında yine tartıştılar. Haftalarca... Annem kardeşimi hizmetli olarak çalıştığı özel okula verdi. Babam sanki herkes özel okulda okuyor diye kızıyordu. Kiramızı veremediğimiz zamanlar oluyordu. Bu iş böyle gitmedi. Mustafa dedem (anne dedem) bizi geldi, aldı. Amasya'ya, memleketime taşındık. Bir daha babamı hiç görmedim. Ancak arkasından yaptıklarını resmen ben topluyorum. Gördüğüm insanlar bana;
"Babana söyle borcunu getirsin" diye beni azarladılar.
Amasya'da okula başladığımdan beri arkadaşım yok. Hiç bir şey yapmak istemiyorum. Kalabalık bir ortamda bulunmaktan nefret ederim. Çok çabuk sinirlenirim. Birinin bana dokunmasından nefret ederim. Annem, ben, kardeşim birlikte yaşıyoruz. Normalde her gün okuldan eve geldiğimden direkt bilgisayara sarılırım. Bu sene sınavım olduğu için yapmadım. Ben sosyal faaliyetlere katılmayınca annem üzülüyor. Onu üzmek istemiyorum. Yarın okul gezisi var. Bizi gezdirip sonrada kayak yapmaya götüreceklermiş. 2 kişi bir kızakla kayacakmış. Bu yüzden gitmek istemiyorum. Ne yapabilirim? Nasıl sosyalleşebilirim?

Sosyallesmeye gerek yok ki. Arkadas cevren olmasi yeterli oluyor. Sinifta gercekten hobilerinle ilgilenen birileri varsa kesinlikle onlara yaklasmalisin. Karakterini begenmedigin kisilerle arkadas olmaya asla calisma cunku ilk izlenim asiri onemlidir. Ayrica sosyallik sadece disari cikmak, arkadas edinmek degildir zannimca. Benimde okul disinda arkadasim yok ve bundan hicbir sekilde pismanlik duymuyorum. Zaten bu gunlerde kit kanaat geciniyoruz, bir de disariya cikma parasi ile aileme bir yuk daha bindirmek istemiyorum.

O halde edin. Nasıl arkadaş edinebilirim diye sorarsan konuşarak arkadaş edinebilirsin.
Aslında İstanbul'da arkadaşım vardı. Gidince hiç birine ulaşamıyorum.
Sana kardeş tavsiyesi, o etkinliğe git. Arkadaşın olsun, baban yoksa iyi bir sırdaşın olsun. Çünkü babalar sadece bireyin değil iyi bir arkadaşındır. Konuşmayı sevmiyorsan çeşitli etkinliklere katıl arkadaş edinmeye çalış.
Yapamıyorum. Olmuyor. Yarın olacaklar;
1.Gideceğim, kızak almaya çalışacağım. Ancak başka biriyle bineceğim söylenince ben binmeyeceğim.

2. Gezemeyince etrfaı gezmek isteyeceğim. Hocalar izin vermeyecek.

3. Bir cafe falan her neyse orada oturacağım.

4. Bu sene LGS plduğu için annem telefonumu aldı. Diğerleri sıkılınca aynı yere toplanıp telefonla oynayacaklar.

5. 2-3 saat gitmeyi bekleyeceğim.

(Baba dedem anne dedeme ) dostum anlamakta güçlük çektim yeni anladım anneanne dede babaanne olduğunu. Benim durumumda senin gibi. Mersin merkezde doğdum. 15 yaşıma kadar mersin göçmen de büyüdüm aslen mersinin mut ilçesindeniz. 2019 yılında mersin dışına taşındık yani muta benim için çok zor oldu bebekken oyun oynadığım arkadaşımdan ayrıldım hergün WhatsApp'dan görüşmezsek olmaz. Diğer tüm arkadaşlarımla vedalaşamadan ayrılmak zorunda kaldım. Benim de anne babam hergün tartışıyor çok ortak noktamız var. Artık bende asosyalleşiyorum. Burada hiç arkadaşım yok 1 tane bile sen düşün.

(Baba dedem anne dedeme ) dostum anlamakta güçlük çektim yeni anladım anneanne dede babaanne olduğunu. Benim durumumda senin gibi. Mersin merkezde doğdum. 15 yaşıma kadar mersin göçmen de büyüdüm aslen mersinin mut ilçesindeniz. 2019 yılında mersin dışına taşındık yani muta benim için çok zor oldu bebekken oyun oynadığım arkadaşımdan ayrıldım hergün WhatsApp'dan görüşmezsek olmaz. Diğer tüm arkadaşlarımla vedalaşamadan ayrılmak zorunda kaldım. Benim de anne babam hergün tartışıyor çok ortak noktamız var. Artık bende asosyalleşiyorum. Burada hiç arkadaşım yok 1 tane bile sen düşün.
Üzüldüm. Bu arada çok yazım hatası var. Dikkat ette ceza alma.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı