Nasıl sosyalleşebilirim?

Biliyorum. Zaten çalışıyorumda. Bugün deneme olduk 78 netim var. Günde 3-4 saat çalışıyorum. Ancak şu sıralar biraz boşladım.
Ben hiç çalışmayan ve dersleri sadece dinlemekle yetinen birisiydim (ve halen öyleyim), az önce baktım ve okuduğum okul 1,1'lik yüzdelikten öğrenci alıyor, yeni nesil adı verilen o zıkkım olasıca soruları yapmayı bilmeli ve okuduğunu anlamalısın (bunun için kitap oku), dersler için de derslerini iyi dinlemen yetecektir (nasıl bir değişiksin sen dersen Türkçe dersinden 2Y2B çıkarıp Matematik'ten 20 net yapmıştım, özellikle sözele aban bence :) ).

Kardeşim insan sosyal bir varlıktır. Varoluşun bile bunu söylüyorken, inkâr etmek imkansızdır. Bu dediğim yalnızca, yalnızlığını kırman içindi.

Sosyal olmak için birçok arkadaş edinmene gerek yok. Sosyallik bundan daha çok, toplumun bir parçası olmakla alakalıdır. Birçok arkadaşı olup, hala yalnız olanlar bu kategoride yer alır mesela. Asıl noktadan uzaklaşmak istemiyorum, yalnızca ortama karış. Amasya şehir olarak pek de tekinsiz bir yer değil. Sokakta gez mesela, yürü ve keşfet. İnsanların birbirlerine bakışlarını keşfet, konuşmaları, doğruları ve yanlışları keşfet. Otobüse bin, yanındaki "biriyle" sohbet etmeye çalış. Yapamam diyeceksin, değil mi? İnanmayarak kim yaptı ki zaten? Neden yapamam dediğini düşünsen mesela, mantıklı bir açıklama bulabilir misin? Bence hayır.

Sosyal olmak insanın doğasında var. Büyüdükçe bunun farkına varırsın. Ailenin geçirdiği kötü dönemleri bir kenara bırak ve önüne bak. Arkadaşım, kimse seni sen olduğun için yargılayamaz. Kayağı iki kişi kullanmak zorunda kalacaksan, kullan. Geç arkadaşının yanına gülümse, hem kendine hem de ona "Eğlenceli olacak." de. Bir gülümseme yeter bence inanmaya.

Bunlara ek olarak, kitap oku kardeşim. Şimdilerde okuyanlara eski kafalı derler ama, sen yine de oku. Her gün elinin altındaki bilgisayarla, telefonla yeni bilgiler öğrenebilirsin. Peki hayal gücünü sana kim verecek? Hep bir hayalin olsun. Her gördüğünü kafanda canlandır, filmler izle.

Her daim yüzünde o gülümseme olsun kardeşim. Kendine güven, ayrıca arkanda her zaman iyi dostların olacağından emin ol. Unutma, eğer iyi bir dost ve iyi biri olursan, arkanda her zaman iyi insanlar olacaktır. Esen kal...

Kardeşim insan sosyal bir varlıktır. Varoluşun bile bunu söylüyorken, inkâr etmek imkansızdır. Bu dediğim yalnızca, yalnızlığını kırman içindi.

Sosyal olmak için birçok arkadaş edinmene gerek yok. Sosyallik bundan daha çok, toplumun bir parçası olmakla alakalıdır. Birçok arkadaşı olup, hala yalnız olanlar bu kategoride yer alır mesela. Asıl noktadan uzaklaşmak istemiyorum, yalnızca ortama karış. Amasya şehir olarak pek de tekinsiz bir yer değil. Sokakta gez mesela, yürü ve keşfet. İnsanların birbirlerine bakışlarını keşfet, konuşmaları, doğruları ve yanlışları keşfet. Otobüse bin, yanındaki "biriyle" sohbet etmeye çalış. Yapamam diyeceksin, değil mi? İnanmayarak kim yaptı ki zaten? Neden yapamam dediğini düşünsen mesela, mantıklı bir açıklama bulabilir misin? Bence hayır.

Sosyal olmak insanın doğasında var. Büyüdükçe bunun farkına varırsın. Ailenin geçirdiği kötü dönemleri bir kenara bırak ve önüne bak. Arkadaşım, kimse seni sen olduğun için yargılayamaz. Kayağı iki kişi kullanmak zorunda kalacaksan, kullan. Geç arkadaşının yanına gülümse, hem kendine hem de ona "Eğlenceli olacak." de. Bir gülümseme yeter bence inanmaya.

Bunlara ek olarak, kitap oku kardeşim. Şimdilerde okuyanlara eski kafalı derler ama, sen yine de oku. Her gün elinin altındaki bilgisayarla, telefonla yeni bilgiler öğrenebilirsin. Peki hayal gücünü sana kim verecek? Hep bir hayalin olsun. Her gördüğünü kafanda canlandır, filmler izle.

Her daim yüzünde o gülümseme olsun kardeşim. Kendine güven, ayrıca arkanda her zaman iyi dostların olacağından emin ol. Unutma, eğer iyi bir dost ve iyi biri olursan, arkanda her zaman iyi insanlar olacaktır. Esen kal...
Öncelikle öneriniz için teşekkür ederim. Yazınız adeta içimi ısıttı. Ben çok kitap okuyan bir insandım. Okumayı okula gitmeden önce öğrendim. Arkadaşlarım birinci sınıfta harfleri öğrenirken ben derste Suç ve Ceza falan okuyordum. Bu yüzden bana deli diyenler, psikolojisi yerinde değil bunun falan diyenleri duyuyordum. Bu yüzden okumaktan sanırım biraz soğudum. Bir hedefim var. Nefrolog olmak istiyorum.

Kardeşim gel karabüğe kafan rahat olsun xD.Bakmak istersen karadeniz bölgesinde.
Yaklaşık 250.000 kişi var.Sözde Türkiye'nin alanına göre en çok orman bulunan yeri (70 lerde).Ama havası en kötü şehirlerden biri Türkiyede.

Kardeşim seninle tanışmak isterim eğer dertleşmek muhabbet etmek istersen konuşabiliriz. Elimden geldiğince yardımcı olurum sana bu konuda.

İnsanlarla en iyi şekilde iletişim kurma aracı dildir. Konuş, etkinliklere katıl katıldığın yerlerde pasif kalma insanlarla tanış girişken ol. Yaşadığın şeyler psikolojik olarak seni etkilemiş. Bunu en iyi şekilde atlatman için bununla yüzleşmen lazım. Bu şekilde öz güvenini, asosyaliğini, korkunu yenersin. Kalabalık ortamda olmaktan çekinme rahat ol. Kimsenin senden bir üstlüğü yok ya da farklılığı ufak tefek farklılıkları var herkesin.

Benim eskiden kalma çok arkadaşım var, hepsiyle halan görüşürüm. Ben sosyal birisiyim ama benden herkes nefret eder her girdiğim ortamda salonda, kulüb'de ama çok fazla takmamak gerekiyor ben aksine onlardan farklı olduğum için seviniyorum 3 kuruşluk insanlar için üzülmeye değmiyor çünkü. Mesela bizim hocamız çok şakacıdır biriyle dalga geçerken kimse gülmez benle dalga geçerken herkes güler çünkü benden nefret ediyor. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı