Nasıl sosyalleşebilirim?

Öncelikle adınıza üzüldüm, sosyalleşmenin canı cehenneme, arkadaşlarının da, babanı borçalarını sana yükleyemeye çalışan o yüzsüz ahlaksızların da...
Son senen olduğu için sosyalleşmene gerek yok, zaten artık okulunda misafir sayılırsın ve Amasya dışında bir okul (Marmara veya Ege taraflarına daha rahat sosyalleşirsin, 12 yıl İstanbul'un Avrupa tarafında yaşamış birisi olarak söylüyorum) kazanmaya bak (meslek lisesi bile olsa, bunu ilk LGS’de %2'lik dilime girmiş biri olarak söylüyorum, hayatınızı iyi yaşamaya bakın, akademi her şey değil) derim, okuldaki arkadaşlarının veya sevgililerinin veya gezmelerinin veya toplanıp oyun loncasi kurmalarının veya ergenlik coşkusu ile cinsel organlari ile oynamalarının vs bir faydası yok ve o tarz insanlar ile samimi olmana da gerek yok zaten.
Arkadas edinmen çok gerekli değil bu 2-3 ay içerisinde, kendini akademik veya mekanik olarak geliştirmeme bak ve kafanı ailevi sorunlara pek yorma (arada benim ailem de tartışabiliyor hatta boşanmanın eşiğine kadar geldiler, suan aralarının iyi olmasına karşın yazdıklarınızın bir kısmını tahmin edebiliyorum, rahat ve ılımlı olun).

Amasya da bangi okulda okuyorsun? Ben yıllardır Amasyada yaşıyorum. Seneye LGS varsa takma kafaya sınavına çalış liseye başlayınca yeni bir arkadaş ortamın olur hele de iyi bir lise kazanırsan. Mzfl gibi.

Aslında İstanbul'da arkadaşım vardı. Gidince hiç birine ulaşamıyorum.

Yapamıyorum. Olmuyor. Yarın olacaklar;
1.Gideceğim, kızak almaya çalışacağım. Ancak başka biriyle bineceğim söylenince ben binmeyeceğim.

2. Gezemeyince etrfaı gezmek isteyeceğim. Hocalar izin vermeyecek.

3. Bir cafe falan her neyse orada oturacağım.

4. Bu sene LGS plduğu için annem telefonumu aldı. Diğerleri sıkılınca aynı yere toplanıp telefonla oynayacaklar.

5. 2-3 saat gitmeyi bekleyeceğim.

Annenden o güne özel telefonunu isteyip o geziye gitmenin iyi ya da kötü denemeye değer olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
LGS bu sene. Yanlış anlamazsanız özel bilgi vermek istemiyorum, biraz çekiniyorum.
Bunu kimse yanlış anlamaz, ben de sadece ismimin Mert olduğunu paylaşırım internette o kadar.
Bu sene sınavınıza hazırlanın veya ben yapamam diyorsanız kendinizi bir konuda geliştirip Amasya'dan kurtulmaya bakın.

Bunu kimse yanlış anlamaz, ben de sadece ismimin Mert olduğunu paylaşırım internette o kadar.
Bu sene sınavınıza hazırlanın veya ben yapamam diyorsanız kendinizi bir konuda geliştirip Amasya'dan kurtulmaya bakın.
Aslında Amasya ile aramda bir sorun yok. Ama farklı bir şehirde okusam fena olmaz.

Aslında Amasya ile aramda bir sorun yok. Ama farklı bir şehirde okusam fena olmaz.
Farklı bir çevre daha iyi sosyalleşmenizi sağlar, onun için diyorum (fakat benim gibi bir salaklık yapmayın ve düzgün bir yere gidin, babam K. Maraş, annem Adanalı diye ve her iki şehre de Kayseri yakın diye buradan bir okul yazdım fakat yolları güzel olan bir köy gibi Kayseri, Silivri'deyken karşımda Marmara denizi varken şimdi kabak tarlası var), farklı ve daha sosyal olabileceğiniz bir kültüre yaklaşmış olursunuz.

@SaviorAngel™ hocamın da dediği gibi, muhtemelen onunla aynı jenerasyonum, ortaokuldaki (benzer durumları ben de yaşadım) olmayan arkadaşlarınızın yokluğu sizi çok etkilememeli.
Asıl samimi arkadaşlıklar(şu an da tecrübe ettiğim üzere) lisede ediniliyor.
Şu an acilen ders çalışmanız lazım. Malumunuz LGS çetin geçiyor.

@SaviorAngel™ hocamın da dediği gibi, muhtemelen onunla aynı jenerasyonum, ortaokuldaki (benzer durumları ben de yaşadım) olmayan arkadaşlarınızın yokluğu sizi çok etkilememeli.
Asıl samimi arkadaşlıklar(şu an da tecrübe ettiğim üzere) lisede ediniliyor.
Şu an acilen ders çalışmanız lazım. Malumunuz LGS çetin geçiyor.
Biliyorum. Zaten çalışıyorumda. Bugün deneme olduk 78 netim var. Günde 3-4 saat çalışıyorum. Ancak şu sıralar biraz boşladım.

Ben de asosyalim "5" yıl oldu ve çok memnunum gram sosyallik umurumda değil, sosyal olmak yerine asosyalliğe devam etmelisin "bence" asosyalliğin tek kötü yanı biraz az hareket ediyorsun eğer bu maddeyi saymazsak kesinlikle mükemmel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı