Nasıl vatansever olurum?

Tamam işte "seçmek" derken demokrasiyi kastettim. Hatta yanlış biliyorumdur diye baktım doğru biliyormuşum.

Demokrasi

  1. siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu ne olursa olsun tüm yurttaşların eşit sayıldığı yönetim biçimi.



    Oxford Languages sağlayıcısından tanımlar
Anladım. :(
 
Vatanını sevmen için vatanında ekonomik, siyasal, kültürel ve askeri yönden huzur olması gerekiyor. Coğrafyamız buna el vermediği için ülkesinden nefret eden insanlar dolu bu ülke. Yalnız bir parantez açmam gerekiyor kişisel görüşüm ülkesini seven adam sayısında 2002 yılından sonra bariz bir düşüş yaşanmış olabilir :)
 
Vatanseverlik insanın doğasında olan bir şey. İnsan olumsuz bir şey yaşamadığı sürece yaşadığı toplumu sever. Örneğin aile. Mutlu bir aile yaşantısıyla büyürsen ailen diğer insanlara göre her zaman daha farklı olacaktır. Ama daha farklı olma sebebi genetik farklılıktan dolayı değil. Fark burada. Eğer sen bir yere ait hissedersen o yeri farklı hissedersin, Milliyetçilik de buradan doğar. Sevmiyorsanız hata sizde değil yaşadığınız topumdadır. Bir de bunun ırkçılık boyutu vardır ki ben buna "Aşırıya kaçmış mlliyetçilik" adını veriyorum. Irkçılık çizgisini geçmek için evrensel ahlak yasalarını geçmek lazım. Sözün özü milliyetçilik kendi halkına, aynı anne babana diğer insanları farklı baktığın gibi kendi milletine de diğer milletlere göre farklı bakmaktır. Ama istisnalar da vardır, örneğin ailesinde kötü muamele görmüş bir bireyin ailesini sevmemesi gibi...
 
Merhaba. Atatürk'ün kişilik özelliklerini ayrı ayrı inceliyorum. Biri de bu. Ama bana saçma geliyor. Şu fikrim dolayısıyla."LAN şansa bala Türk doğmuşuz, gavur da doğabilirdik."diyorum. Dini inançlarımın bu konuyu değiştiremeyeceğini düşünüyorum. Sonuçta Allah varsa gavurları da o yaratıyor. Bizi kutsal sınıf olarak seçmiyor ya. Bu düşüncem dolayısıyla Vatan'ımı sevemiyorum. Tabi severim türkiyemi fakat Vatan'ı adına fedakarlık yapacak kadar değil şu an. Sizce nasıl sevebilirim? Kafamda bitirmem gereken bir sorgulama mı sizce?

Vatansever olmana gerek yok. Sadece vatanına karşı bir şey yapma hangi milleti seviyorsan ona bağlılık kurmak senin hakkın.
 
Çanakkale savaşı tam bir vatanseverlik örneği kadın erkek çocuk genç yaşlı herkes canıyla dişiyle Vatan'ını savundu çünkü Vatan elden giderse her şey elden gider bir yerde namus elden gider ha şu an Allah göstermesin öyle bir durum yok insanın içinde olan bir şey. İnsanları sevmeye çalış biraz zor ama olsun çevrene yararlı ol iyi bir insan ol zaten vatansever olmuş olursun.
 
Merhaba. Atatürk'ün kişilik özelliklerini ayrı ayrı inceliyorum. Biri de bu. Ama bana saçma geliyor. Şu fikrim dolayısıyla."LAN şansa bala Türk doğmuşuz, gavur da doğabilirdik."diyorum. Dini inançlarımın bu konuyu değiştiremeyeceğini düşünüyorum. Sonuçta Allah varsa gavurları da o yaratıyor. Bizi kutsal sınıf olarak seçmiyor ya. Bu düşüncem dolayısıyla Vatan'ımı sevemiyorum. Tabi severim Türkiyemi fakat Vatan'ı adına fedakarlık yapacak kadar değil şu an. Sizce nasıl sevebilirim? Kafamda bitirmem gereken bir sorgulama mı sizce?

Bu ülke yobazlıkla geçinmedikçe vatansever olamazsın. Hem sen onu sevsen de o seni sevmeyecek, o yüzden boşuna zorlama kendini. Bu ülke fakirlerin üzerinden zengin daha zengin olsun diye var. Başka bir şey bekleme.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı