Nasıl verimli yabancı dil öğrenilir?

yarentuit

Hectopat
Yer
Kuşadası
Dil öğrenmeye ve farklı diller konuşmaya ilgim var. Cidden öğrenirken de eğleniyorum bu yüzden bu yaz bir dile odaklanmak, onu geliştirmek istiyorum. Nasıl en verimli halde kelime, grammer çalışabilirim? Veya ilk önce hangisini çalışmam gerekiyor? Nasıl kendimi dil öğrenme konusunda geliştirebilirim? (genel önerilerde bulunursanız sevinirim.)

Dil öğrenmeye ve farklı diller konuşmaya ilgim var. Cidden öğrenirken de eğleniyorum bu yüzden bu yaz bir dile odaklanmak, onu geliştirmek istiyorum. Nasıl en verimli halde kelime, grammer çalışabilirim? Veya ilk önce hangisini çalışmam gerekiyor? Nasıl kendimi dil öğrenme konusunda geliştirebilirim? (genel önerilerde bulunursanız sevinirim.)

Öncelikle selam pek profesyonel değilim ama oyunlara ilgin varsa farklı dillerde oynamaya çalış Türkçe alt yazısı varsa onu aç. Film izlerken yabancı dile al alt yazı aç öyle izle daha çabuk kavrarsın telefondan Cambly gibi eğitici programlar yükle veya ücretsiz ücretli.

Oyun oynuyorsan işin kolay yabancı pre bul bu taktik bana çok şey kattı.
Eğer oyun falan yoksa tamamen bu tarz şeyler için kurulan sohbet ve arkadaş bulma uygulamaları var kimseye güvenmeyin yeter :)

Aga yabancı pre ile başlangıçta nasıl konuşuyorsun adam konuşmuyon diye engeller.

Aksine normal bir insan bulabilirsen senin hatalarını olması gerektiği şekilde düzeltir ne çok katı ne çok tolereli şekilde.
Kelimeleri birleştirip cümle kurmakta bile zorluk çeken arkadaşımı aynı yöntemle az çok konuşan ama öz güvenli hale getirdim :)

Not: Birisiyle konuşacaksan son çare olarak o dilin ana vatanını seç atıyorum İngilizce mi kasacaksın Polonya'lı bul Fransızca mı kasacaksın Kanada'lı bul gibi çünkü dildeki fantastik kullanımlardan uzak yalın bir konuşma olmalı aranızda bu sayede yeni bir şey öğrendikçe de birbirinize öğretirsiniz.
Ana dili olan yerlerde olacak şey şudur: Türkçe öğrenmeye çalışan adam Muğla dizisi setine bırakıldı 1 kelime anlamadı ki zaten biz zor anlıyoruz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı