Nasıl VR salonu açılır?

Ayhancelik33

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben VR salonu açmak için bir yolu koyuldum, bunun için birkaç öneri ve fikre ihtiyacım var.
1: 15 adet Meta Quest 3 alacağım. Toplu ve uygun fiyatlı alabileceğim yer neresi var?
2: Meta Quest 3 için kafa bandı ve pil de almam gerekir. Bunun için de toplu ve uygun fiyatlı önerilerinizi bekliyorum.
3: Meta Quest 3 için bilgisayar sistemi de kurmam gerekiyor. Bunun için sistem gereksinimleri neler olabilir?
4: Meta Quest kullanan arkadaşlar varsa ekip kurmak için sistem nasıl işliyor? 3 vs. 3 bir ekip oyunu oynamak nasıl oluyor?
5: Salonda sadece VR üzerine oyunlar oynanacak. Meta Quest harici VR cihazları var mıdır, var ise belirtir misiniz?
Not : Salon kirası, iç dekorasyon, internet altyapısı, güvenlik sistemi ve tüm elektronik cihazlar dahil bütçem 1 milyon tl. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence VR salonu açman sana şu anlık çok bir şey kazandırmaz hele hele Türkiye'de neredeyse kullanılmaz illa açacağım diyorsan. Meta Quest harici bir sürü VR markası var ama fiyat olarak en iyisi meta Quest doğru bir seçim. Bildiğim kadarıyla pil ile çalışmıyorlar Virtual deskop diye bir uygulamada parayla alman gerekiyor diye biliyorum şarjlı aletler.

VR'da oynanacak çok çeşitli oyunlar yok internet kafeler bile bence harcadığı elektiriği kazanmıyor bile.

Proje çok güzel fikir de aynı şekilde ama arkadaşın bahsettiği durum şevkinizi kırmasın internet kafelerin şu an harcadığı elektrik masrafı vs vs şahsen daha farklı bir yatırıma yönelirdim gibi geiyor bana.

10 VR alsan nereden baksan 250bin TL, 10 tane sistem desen 4060'lı belki fazla bile gelebilir ama bence RTX 4060 iyidir 350bin TL falan yapar. 10 VR ve 10 hazır sistem 500bin TL yapar en az.

Türkiye'nin yeni elektrik şeyinden sonra yapılacak bir iş değil internet kafecilik gibi şeyler.

İnternet kafecilik falan bir nebzede VR işi zor. Çünkü VR'da ekstradan müşteri azlığı var. İnternet kafede sıra olur en azından yazın falan iyi para kazanıyorsun.

İnternet kafecilik falan bir nebzede VR işi zor. Çünkü VR'da ekstradan müşteri azlığı var. İnternet kafede sıra olur en azından yazın falan iyi para kazanıyorsun.

Hocam internet kafe sıra olsa adamın ne kadar müşterisi olursa o kadar eskiye girer gibi. Bu dediğim olay dükkan sahiplerine işliyor mu bilmiyorum ama.

Oyuncu sistemler ekstra bir güç harcadığı için bence şu anki internet kafeci arkadaşların cebine asgeri ücret falan giriyordur kaçak bir şekilde bir şeyler yapmıyorlarsa.

Hocam internet kafe sıra olsa adamın ne kadar müşterisi olursa o kadar eskiye girer gibi. Bu dediğim olay dükkan sahiplerine işliyor mu bilmiyorum ama.

Oyuncu sistemler ekstra bir güç harcadığı için bence şu anki internet kafeci arkadaşların cebine asgeri ücret falan giriyordur kaçak bir şekilde bir şeyler yapmıyorlarsa.

Yok iyi para kazanıyorlar direkt tanıdığım 2 tane sahip var. Özellikle yaz ayları çok fazla para kazanıyorlar. Malum küçük yaştakiler sabahtan akşama kadar Valorant'ta takılıyorlar gidip. Ki saatlik ücretleri zaten en ucuz kasalarda 30 40 TL. 1 saatte 1 PC 30 40 TL yakmıyordur.

Bence karlılık konusunda her gün salon dolduğu sürece sıkıntı yok arkadaşlar neden bu konularda bu kadar küçük düşünüyor bilemedim tek sıkıntı biraz kitlenin düşük olması.

Yok iyi para kazanıyorlar direkt tanıdığım 2 tane sahip var. Özellikle yaz ayları çok fazla para kazanıyorlar. Malum küçük yaştakiler sabahtan akşama kadar Valorant'ta takılıyorlar gidip. Ki saatlik ücretleri zaten en ucuz kasalarda 30 40 TL. 1 saatte 1 PC 30 40 TL yakmıyordur.

Tabii ki hocam ben zaten varsayım olarak söyledim 10 tane 650wluk PC ile gün boyu açık kalsa Max 100 TL yakıyor.

Açıkçası hayatım boyunca VR salonuna gitmedim o yüzden doluluğunu görmedim görseydim daha kesin net yorumlar yapardım ama elindeki 1 milyon TL ile alınabilinecek bir risk mi orasını artık daha iyi bilen arkadaşlar karar versin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı