Nasıl yavaş konuşulur?

Daha fazla  
Bazen çok hızlı konuşuyorum, bu da kelimeleri yutuyor olarak anlaştırıyor. Kafama yavaş konuşmayı koyunca ama biraz toparlıyorum, sonrası yine aynı. Biraz sanırım heyecanla alakalı mı, tam anlayamadım.
Doğru biçimde nasıl konuşabilirim, nasıl yavaşlayabilirim? Üniversiteye gideceğim ve bu konuşmayla rezil olmak, anlaşılmamak istemiyorum. Tavsiyelerinize açığım. Kalan zamanda bu sorunun üstüne düşeceğim.

Diksiyon kursu en iyi çözüm bence büyük ihtimalle ailenizden böyle alıştınız o yüzden çok uzun süre kendini alıştırman lazım hep aklında kalamaz çünkü

Diksiyon kursu en iyi çözüm bence büyük ihtimalle ailenizden böyle alıştınız o yüzden çok uzun süre kendini alıştırman lazım hep aklında kalamaz çünkü
zaten kalmıyor ama kendi sesimi video altına alınca şuana kadar rastlamadım hızlı konuştuğuma. ancak çevremle konuşunca bu tarz tepkiler alıyorum, bazen de fark ediyorum

Azı dişinin arkasına kalem koy. Sesli şekilde kitap oku.
işe yarar mı ki hocam, denemekten zarar gelmez

Benim bir arkadaş ta senin gibi hızlı konuşuyordu ve hep heyecanlıyken öyle olurdu belki heyecan probleminiz olabilir mi karşınızdakiyle rahat konuşamıyosunuzdur falan.

bendede bazen oluyor biri lafımı dinlemiyiceğini anladığımda falan niyeyse hızlı konuşma şeyine giriyorum

Benim bir arkadaş ta senin gibi hızlı konuşuyordu ve hep heyecanlıyken öyle olurdu belki heyecan probleminiz olabilir mi karşınızdakiyle rahat konuşamıyosunuzdur falan.
heyecan konusunda katılıyorum, belki ondandır ama bunu yok etmek istiyorum. baya heyecanlanıyorum sonucunda baya hızlı konuşuyorum çünkü.

ailemde bu kadar değil ama hocam, tek biri arada sırada yapar. onun haricinde ben gün içinde biraz fazla konuşurum..

Hem diksiyonuda iyileştiriyor. Dediğiniz gibi denemekten zarar gelmez.

Tarayıcıda arama yaparken sesli arama seçeneğini kullanın. Yavaş ve tane tane konuşmak zorunda kalırsınız. Bunu imkan olan bütün uygulamalarda yapabilirsiniz. Ama arada bir değil, düzenli olarak.

Tarayıcıda arama yaparken sesli arama seçeneğini kullanın. Yavaş ve tane tane konuşmak zorunda kalırsınız. Bunu imkan olan bütün uygulamalarda yapabilirsiniz. Ama arada bir değil, düzenli olarak.
işte zaten o zamanlar yavaş konuşuyorum ama biriyle falan konuşurken hızlanıyor tekrar. arada kendi sesimi kaydedip konuştuğumda da yine tane tane konuşuyorum, çok nadir hızlandığım kelimeleri yuttuğum oluyor. Kafam karıştı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…